Afvalmanagement

We willen onze hoeveelheid afval verminderen en zorgen dat afval gescheiden weggegooid wordt. Zo kan het gerecycled worden.

Minder afval en meer scheiden
Meel is de grootste bron van afval in onze fabriek in Leeuwarden. Dit Gft-afval wordt verwerkt tot veevoer. In 2020 willen we het percentage meelafval van ons productievolume met 20% verminderd hebben.

De tweede grootste afvalstroom is restafval. Dit proberen we terug te dringen, onder andere door meer te scheiden naar gft en naar papier en plastic dat gerecycled wordt. In 2016 produceerde Dr. Oetker Nederland 22% minder restafval dan in 2015. In 2020 willen we ons restafval met nog eens 20% verminderd hebben.

Consumentenverpakkingen worden verpakt in een omdoos bij ons aangeleverd. Wij sturen de omdozen terug naar onze omdoosleverancier voor hergebruik. Zo verminderen we het papierafval. Ook proberen wij papier te besparen door minder te printen. In 2016 is 13% minder printpapier ingekocht dan in 2015.

Weggooiwijzer
Op steeds meer producten gaan we de Weggooiwijzer plaatsen. Aan het icoontje zie je in welke afvalbak een lege verpakking hoort. In 2020 zal de Weggooiwijzer op al onze Nederlandstalige verpakkingen staan.