Energiemanagement

Ons energiemanagement is gericht op het gebruiken van minder energie, groene stroom en energiezuinig transport.


Groene stroom in de fabriek
Onze fabriek in Leeuwarden draait volledig op groene stroom. 6% van onze elektriciteitsbehoefte wordt opgewekt door 275 zonnepanelen op het dak. van onze fabriek Voor het overige deel gebruiken we in 2017 en 2018 Noord-Hollandse windenergie.


Energiezuinig transport van onze producten
Binnen Nederland worden onze producten energiezuinig en schoon vervoerd met Greenstar-vrachtwagens. Deze vrachtwagens voldoen aan de Euro 5 en Euro 6  normen voor uitlaatgassen.

Het transport van onze producten naar de distributiecentra van groothandels wordt vaak gecombineerd met andere merken, zodat we altijd met volle vrachtwagens rijden. 

Onze producten worden vervoerd op pallets. Wij bepakken onze pallets 1.20 meter hoog in plaats van de gebruikelijke 1.60 of 1.80 meter, zodat er twee pallets op elkaar in een vrachtwagen passen.

Vanaf 2018 worden ook LZV (langere zware vrachtwagens) voor transporten vanaf de fabriek ingezet. Het gebruik van LZV vermindert de CO2-uitstoot ten opzichte van conventionele vrachtwagens. 

Energiezuinig reizen door medewerkers 
Alle nieuwe lease en poolauto’s moeten energielabel A of B hebben. Onze medewerkers met een leaseauto hebben een cursus zuinig rijden gekregen.

Medewerkers van onze fabriek in Leeuwarden en het hoofdkantoor in Amersfoort overleggen regelmatig. Om het reizen te beperken, maken we zoveel mogelijk gebruik van video conference. Voor gesprekken op locatie stimuleren we medewerkers om de trein te nemen.