Energiemanagement

Ons energiemanagement is gericht op het gebruiken van minder energie, groene stroom en energiezuinig transport.


Groene stroom in de fabriek
Onze fabriek in Leeuwarden draait volledig op groene stroom. 5,4% van onze energiebehoefte komt van de 275 zonnepanelen op het dak van de fabriek. In 2019 genereerden deze in totaal 67,304 kWu. Voor de rest gebruikten we windenergie uit Noord-Holland.


Energiezuinig transport van onze producten
Transportbedrijven moeten voldoen aan de Euro 6 emissie eisen, waarbij nu al meer dan 95% van de voertuigen aan de strengere uitstoot klasse 5 en 6 voldoen. Dit maakt ons logistieke proces schoner en efficiënter.

Het transport van onze producten naar de distributiecentra van groothandels wordt vaak gecombineerd met andere merken, zodat we altijd met volle vrachtwagens rijden. 

Onze producten worden vervoerd op pallets. Wij bepakken onze pallets 1.20 meter hoog in plaats van de gebruikelijke 1.60 of 1.80 meter, zodat er twee pallets op elkaar in een vrachtwagen passen.

Sinds 2018 gebruiken we ook langere en zwaardere voertuigen voor transport van Leeuwarden naar distributiecentra en of direct klanten. Door het gebruik van LHV’s (longer, heavy vehicles), kan Dr. Oetker Nederland garanderen dat er minder CO2 wordt uitgestoten in vergelijking met ‘normale’ vrachtwagens.


Energiezuinig reizen door medewerkers 
Alle nieuwe lease en poolauto’s moeten energielabel A of B hebben. Onze medewerkers met een leaseauto hebben een cursus zuinig rijden gekregen.

Medewerkers van onze fabriek in Leeuwarden en het hoofdkantoor in Amersfoort overleggen regelmatig. Om het reizen te beperken, maken we zoveel mogelijk gebruik van video conference. Voor gesprekken op locatie stimuleren we medewerkers om de trein te nemen.