Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf zien wij onze maatschappelijke betrokkenheid bij familie en kinderen als vanzelfsprekend. 

Dr. Oetker Nederland steunt SOS Kinderdorpen

Al enige jaren is Dr. Oetker Nederland partner van SOS Kinderdorpen en we ondersteunen deze organisatie door ieder jaar een vast bedrag te doneren. Daarnaast organiseert Koopmans in samenwerking met Tefal ieder jaar de Nationale Pannenkoek Dag, waarbij schoolkinderen en medewerkers van Dr. Oetker pannenkoeken bakken voor de ouderen.


Producten naar de Voedselbank
In 2019 doneerde Dr. Oetker Nederland meer dan 283.000 producten aan de Voedselbank in Nederland. Sinds 2016 doneren we iedere maand structureel een minimum aantal producten, zelfs als we geen producten hebben waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verloopt. In 2019 hebben we voor het tweede jaar op rij meegedaan aan een gezamenlijke campagne voor de Nederlandse Voedselbank: samen met andere Nederlandse bedrijven zoals Unilever en Shell, heeft Dr. Oetker Nederland in totaal 36.150 kerstpakketten samengesteld.Geld of producten voor vrijwilligerswerk van onze medewerkers

Door “Hand-in-Hand” projecten stimuleert Dr. Oetker Nederland medewerkers om privé vrijwilligerswerk te doen voor een goed doel en we ondersteunen deze vrijwillige acties door financiële donaties als ook productdonaties.


  • Verduurzaming van de keten
  • Verantwoorde voedingswaarde
  • Afvalmanagement
  • Energiemanagement
  • Arbeidsomstandigheden
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Download het complete
MVO jaarverslag