Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf zien wij onze maatschappelijke betrokkenheid bij familie en kinderen als vanzelfsprekend. 

Dr. Oetker Nederland steunt SOS Kinderdorpen

Dr. Oetker doneert jaarlijks een vast bedrag aan SOS Kinderdorpen. Daarnaast zetten we verschillende acties op om geld in te zamelen. Van de opbrengsten is in 2015 een huis gebouwd in SOS Kinderdorp Yamoussoukro in Ivoorkust. Dit nieuwe Kinderdorp is in mei 2015 geopend. 

Daarnaast organiseren we vanuit het merk Koopmans jaarlijks een Nationale Pannenkoekdag in samenwerking met Tefal. Op deze dag bakken schoolkinderen en medewerkers van Dr. Oetker pannenkoeken voor ouderen. 


Producten naar de Voedselbank
Sommige Dr. Oetker producten kunnen we niet meer aan de groothandel verkopen omdat de houdbaarheidsdatum te kort is. Die producten gooien we niet weg, maar geven we aan de Voedselbank. Sinds 2016 schenken we ook aan de Voedselbank als we geen producten hebben waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verloopt. Zo kan de Voedselbank op een constante stroom van Dr. Oetker producten rekenen. In 2017 en 2018 schonken we respectievelijk 338.000 en 496.000 producten aan de Voedselbanken in Nederland.Geld of producten voor vrijwilligerswerk van onze medewerkers

Onze medewerkers mogen allemaal een verzoek indienen voor een bijdrage aan benodigd geld of producten voor vrijwilligerswerk dat zij doen in hun eigen tijd. Een commissie van medewerkers beheert het budget en beoordeelt de aanvragen.


  • Verduurzaming van de keten
  • Verantwoorde voedingswaarde
  • Afvalmanagement
  • Energiemanagement
  • Arbeidsomstandigheden
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Download het complete
MVO jaarverslag