Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf zien wij onze maatschappelijke betrokkenheid bij familie en kinderen als vanzelfsprekend. 

Dr. Oetker Nederland steunt SOS Kinderdorpen

Dr. Oetker doneert sinds 2011 jaarlijkse een vast bedrag aan SOS Kinderdorpen. Daarnaast zetten we verschillende acties op om geld in te zamelen. Van de opbrengsten is in 2015 een huis gebouwd in SOS Kinderdorp Yamoussoukro in Ivoorkust. Dit nieuwe Kinderdorp is in mei 2015 geopend. 
Daarnaast zetten we verschillende acties op om geld in te zamelen. Zo werd in 2016 geld opgehaald met het bakken en verkopen van cupcakes op de landelijke Aan-de-Bakdag. Zo’n 12.500 kinderen van 491 buitenschoolse opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland deden mee aan de landelijke Aan-de-Bakdag. Ze bakten en versierden ruim 24.000 cupcakes met gratis producten van Dr. Oetker en verkochten de cupcakes voor SOS Kinderdorpen. De verkoopopbrengst die nog door Dr. Oetker werd verdubbeld, ging naar een basisschool met ruim 200 kinderen in het SOS Kinderdorp in Aboisso, Ivoorkust.

Producten naar de Voedselbank
Sommige Dr. Oetker producten kunnen we niet meer aan de groothandel verkopen omdat de houdbaarheidsdatum te kort is. Die producten gooien we niet weg, maar geven we aan de Voedselbank. Sinds 2016 schenken we ook aan de Voedselbank als we geen producten hebben waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verloopt. Zo kan de Voedselbank op een constante stroom van Dr. Oetker producten rekenen. In 2016 heeft de Voedselbank ruim 63.000 Dr. Oetker Professional producten voor hun klanten ontvangen.
Geld of producten voor vrijwilligerswerk van onze medewerkers

Onze medewerkers mogen allemaal een verzoek indienen voor een bijdrage aan benodigd geld of producten voor vrijwilligerswerk dat zij doen in hun eigen tijd. Een commissie van medewerkers beheert het budget en beoordeelt de aanvragen.


  • Verduurzaming van de keten
  • Verantwoorde voedingswaarde
  • Afvalmanagement
  • Energiemanagement
  • Arbeidsomstandigheden
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Download het complete
MVO jaarverslag