Voedingswaarde en voedselveiligheid

 Dr. Oetker Professional staat voor genieten. Lekker eten en bewuste voeding gaan goed samen in een evenwichtig voedingspatroon. Met voldoende beweging zorg je voor een gezonde energiehuishouding.

We adviseren mensen gevarieerd en evenwichtig te eten. Want steeds hetzelfde eten, dat is een risico voor de gezondheid. Want niet een enkel product maar je totale voedingspatroon is doorslaggevend voor je gezondheid.

Uiteraard kijken wij kritisch naar de voedingswaarden van onze producten. Zo hebben we in de ovenverse pizza’s tussen 2010 en 2015 het zoutgehalte met gemiddeld 15% verlaagd. En onze kwarktaarten bevatten sinds 2015 geen geharde vetten en transvetten meer.

Een beetje minder maar net zo lekker
Om de voedingswaarde van onze pizza’s en bakproducten optimaal aan te passen, stellen we Dr. Oetker normen op voor de hoeveelheid zout, verzadigd vet, suiker of het aantal calorieën die in een portie van deze producten mag zitten. Daarbij houden we rekening met de wensen van consumenten, de normen van brancheorganisatie FNLI en de algemene voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

We verlagen de hoeveelheid zout, verzadigd vet, suiker en aantal calorieën per portie van onze producten naar de vastgestelde normen. Dit doen we stapsgewijs om de consument te laten wennen en zo een goede smaak te kunnen waarborgen. Bij het verbeteren van de voedingswaarden geven we voorrang aan pizza’s en verse toetjes, omdat die door de meeste mensen vaker worden gegeten dan bakproducten.

Geen AZO-kleurstoffen
Bij het gebruik van kleurstoffen gebruiken we niet de zogenoemde AZO-kleurstoffen of ‘Southampton Six’. Dit is een groep kleurstoffen waarbij wetenschappers het nog niet eens zijn over de gezondheidseffecten. Zo zou er een koppeling tussen deze kleurstoffen en hyperactiviteit en ADHD kunnen zijn. 

Voedselveiligheid
Ons systeem voor voedselveiligheid is gecertificeerd volgens de ISO 22000 norm en onze productielocatie is extern gecertificeerd voor HACCP.