Recepten / Bakken / Appelbeignets

Appelbeignets

600 beignets

Maak heerlijke appelbeignets met Dr. Oetker Mix voor Oliebollen. 

Ingrediënten / Benodigdheden

  • 5 kg Dr. Oetker Professional Oliebollenmix
  • 7 ½ liter melk
  • 200 appels 
  • 1 ½ kg suiker
  • Frituurolie  

Optioneel: 

  • Kaneel



Tip!

Bestrooi de appelbeignets vlak voor het opdienen met poedersuiker.

Bereidingswijze

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke plakken.
  • Bestrooi de appels met suiker (en kaneel).
  • Doe de mix voor oliebollen in het bekken van uw mengmachine.
  • Voeg al roerende de melk toe en meng ca. 2 minuten tot er een glad beslag is ontstaan.
  • Haal met een vork de appelplakken door het beslag en laat deze met behulp van een tweede vork in de hete olie glijden.
  • Bak de appelbeignets op 190ºC aan beide kanten goudbruin. Pas op voor de opspattende olie als er vocht uit de vruchten vrij komt.
  • Laat de beignets uitlekken en tijdens het afkoelen goed uitwasemen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.