Recepten / Bakken / Naked red velvet cake

Naked red velvet cake

12 personen

Red velvelt cake is een traditionele Amerikaanse rode chocoladetaart met een witte frosting van witte chocolade en roomkaas. Verras je gasten met deze heerlijke taart.

€ 26,35 per recept / € 2,20 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 2 taartvormen / 22 cm Ø
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Biscuit:

  • 600 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 600 g eieren
  • 120 ml water
  • Rasp van 2 citroenen
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 ml kleurstof Karmijn rood Royal Steensma

Roomkaasvulling:

  • 200 g boter (ongezouten)
  • 400 g roomkaas op kamertemperatuur (bijv. Monchou)
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 g witte chocolade, gesmolten (au bain marie)
  • 50 g fijn geraspte kokos

Decoratie/afwerking:

  • 60 g witte chocolade krullen
  • 800 g verse aardbeien
  • Grof geraspte kokos, geroosterd  

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 160 graden (heteluchtoven)

Werkwijze biscuit/kapsel

  • Vet de springvormen in met bakspray
  • Mix de biscuitmix, eieren en het water in een keukenmachine op de laagste stand goed door elkaar
  • Voeg citroenrasp en vanille-extract toe
  • Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 8 minuten tot een luchtig beslag
  • Voeg de kleurstof toe en mix opnieuw goed door
  • Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuit in 35-40 minuten gaar
  • Laat het biscuit in de vorm afkoelen, verwijder na 10 minuten de rand en de bodem van de springvorm. Laat het biscuit daarna op een rooster verder afkoelen voor verdere bereiding

Werkwijze roomkaasvulling

  • Klop de boter op de hoogste stand tot een luchtig mengsel
  • Voeg roomkaas toe en klop opnieuw luchtig
  • Spatel de kokosmelk, gesmolten chocolade en kokosrasp door het mengsel tot deze goed opgenomen zijn
  • Zet ca. 20 minuten in koelkast om op te stijven

Afwerking:

  • Snijd de biscuit aan de bovenkant recht en daarna doormidden, zodat er 4 gelijke lagen ontstaan
  • Leg een laag biscuit op een taartkarton
  • Verdeel 1/4 deel van de roomkaasvulling over de biscuit en beleg geheel met plakjes aardbei
  • Leg er een laag biscuit op
  • Besmeer opnieuw met 1/4 deel roomkaasvulling en aardbeien plakjes
  • Herhaal voorgaande stappen met de volgende lagen biscuit en verdeel de laatste roomkaasvulling over de bovenste biscuitlaag
  • Decoreer naar eigen inzicht met aardbeien, witte chocoladekrullen en grof geraspte kokos

Bewaren

  • De biscuit kan van tevoren gebakken worden en 1 maand in de vriezer bewaard. Bewaar de taart na decoratie in de koeling (24 uur)                               

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.