Recepten / Bakken / Cheesecake on a stick

Cheesecake on a stick

48 personen

€ 21,78 per recept / € 0,45 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Bodem:

  • Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm (1/2 GN)
  • 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel

Vulling:

  • 220 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
  • 400 g Monchou
  • 400 g crème fraîche
  • 6 eieren

Afwerking:

  • 500 g puur chocolade, Callebaut
  • 2 dl Alsa vloeibare karamelsaus
  • Pretzels, Maltesers, Marshmallows, Chocolade decoratie  

Tip!

  • De gebakken cheesecake punten zonder chocolade kunnen 3 à 4 dagen in de koeling bewaard worden.
  • Zorg dat de bovenkant van de gesneden punten cheesecake goed droog zijn voor het dippen door de chocolade.
  • Je krijgt het beste resultaat door de cheesecake door de chocolade te dippen op dezelfde dag van consumptie. De cheesecakepunten kunnen maximaal een dag van tevoren gemaakt worden en bewaard worden in een dichte doos in een koele ruimte. De cheesecake kan niet in de koeling bewaard worden wegens condensvorming.  

Bereidingswijze

Bodem:

  • Bekleed de bakvorm met vetvrij papier
  • Prik in het deeg met een vork of korstdeegrol
  • Plaats het deeg in de bakvorm en bak af op 170 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is en laat afkoelen

Cheesecake vulling:

  • Meng de eieren en de mix in de magimix of mengmachine, voeg de roomkaas in stukjes toe en mix tot een gladde massa
  • Voeg de crème fraîche toe en meng 2 minuten tot een homogene crème
  • Stort het mengsel op de bodem en bak de taart ca. 80 minuten af op 120 °C
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat deze afkoelen
  • Plaats de cheesecake minimaal 2 uren in de koeling
  • Haal de cheesecake uit de koeling en maak de bovenkant goed droog met keukenpapier
  • Snij met een warm en schoon mes 1/2 cm af van alle zijkanten
  • Snij de cheesecake in een rechthoekige vorm van 6 cm
  • Snij daarvan driehoekjes van 4,5 cm breed

Chocolade temperen / tableren:

Afwerking: 

  • Garneer de cheesecake punten naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met karamelsaus, pretzels, maltesers, marshmallows en chocolade decoratie

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Interessante producten

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.