Recepten / Dessert / Chocolade mousse met citrus

Chocolade mousse met citrus

25 personen

Een frisse twist voor jouw dessert. De combinatie van 2 soorten citrus geeft de chocolademousse een spannendere smaak. Simpel te bereiden én op te variëren met andere citrusvruchten.

€ 7,16 per recept / € 0,29 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

  • 1 liter Alsa Chocolademousse vloeibaar
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • Citrus paartjes voor garnering (Optioneel)

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  • Rasp 3/4 van de citroen en de sinaasappel door de vloeibare chocolade mouse
  • Bewaar 1/4 van de citroen en sinaasappel rasp voor garnering
  • Klop de mousse gedurende 3-5 minuten voor een lichte en luchtige mousse 3-5 minuten kloppen, voor een meer vaste mousse 6-10 minuten kloppen
  • Portioneer de mousse met een spuitzak in glazen, schaaltjes, dessert-lepels, etc.
  • Plaats de mousse gedurende 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Afwerking:

  • Garneren met citroen en sinaasappel rasp, partjes citrus en evt. cress of munt.

Tip: De mousse kan tot 48 uur in de koelkast worden bewaard.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.