Chocolade mousse met citrus
25 personen
Een frisse twist voor jouw dessert. De combinatie van 2 soorten citrus geeft de chocolademousse een spannendere smaak. Simpel te bereiden én op te variëren met andere citrusvruchten.
€ 7,16 per recept / € 0,29 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten:
- 1 liter Alsa Chocolademousse vloeibaar
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- Citrus paartjes voor garnering (Optioneel)
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Rasp 3/4 van de citroen en de sinaasappel door de vloeibare chocolade mouse
- Bewaar 1/4 van de citroen en sinaasappel rasp voor garnering
- Klop de mousse gedurende 3-5 minuten voor een lichte en luchtige mousse 3-5 minuten kloppen, voor een meer vaste mousse 6-10 minuten kloppen
- Portioneer de mousse met een spuitzak in glazen, schaaltjes, dessert-lepels, etc.
- Plaats de mousse gedurende 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Afwerking:
- Garneren met citroen en sinaasappel rasp, partjes citrus en evt. cress of munt.
Tip: De mousse kan tot 48 uur in de koelkast worden bewaard.
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.