Chocolademousse met hazelnoot
25 personen
Chocolade mousse met een crunch van gesuikerde noten. De smaak van noten in dit chocolade dessert wordt versterkt door het gebruik van hazelnoot-essence.
€ 8,60 per recept / € 0,34 p.p.*
Ingrediënten / Benodigdheden
Ingrediënten:
- Alsa Chocolade Mousse vloeibaar
- 120 g grof gehakte gesuikerde nootjes
- 8 ml hazelnoot essence
- Grof gehakte pure chocolade (optioneel)
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Klop de mousse op in een keukenmachine gedurende 3-5 minuten voor een lichte en luchtige mousse, voor een meer vaste mousse 6-10 minuten kloppen
- Als de mousse stijf begint te worden, voeg de hazelnoot-essence en 2/3 van de nootjes toe
- Portioneer de mousse met een spuitzak in glazen, schalen, dessert-lepels, etc.
- Plaats de mousse gedurende 2 uur in de koeling alvorens te serveren
- Garneer vlak voor serveren met de rest van de nootjes en de pure chocolade
Tip: De mousse kan tot 48 uur in de koeling worden bewaard. Gebruik voor een non-alcoholisch dessert een hazelnoot-siroop
*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.