Recepten / Dessert / Chocolademousse met hazelnoot

Chocolademousse met hazelnoot

25 personen

Chocolade mousse met een crunch van gesuikerde noten. De smaak van noten in dit chocolade dessert wordt versterkt door het gebruik van hazelnoot-essence.

€ 8,60 per recept / € 0,34 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

  • Alsa Chocolade Mousse vloeibaar 
  • 120 g grof gehakte gesuikerde nootjes
  • 8 ml hazelnoot essence
  • Grof gehakte pure chocolade (optioneel)

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  • Klop de mousse op in een keukenmachine gedurende 3-5 minuten voor een lichte en luchtige mousse, voor een meer vaste mousse 6-10 minuten kloppen
  • Als de mousse stijf begint te worden, voeg de hazelnoot-essence en 2/3 van de nootjes toe
  • Portioneer de mousse met een spuitzak in glazen, schalen, dessert-lepels, etc.
  • Plaats de mousse gedurende 2 uur in de koeling alvorens te serveren
  • Garneer vlak voor serveren met de rest van de nootjes en de pure chocolade

Tip: De mousse kan tot 48 uur in de koeling worden bewaard. Gebruik voor een non-alcoholisch dessert een hazelnoot-siroop

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.