Recepten / Pannenkoeken / Hollandse appelpancake

Hollandse appelpancake

4 personen

De smakelijke combinatie van appel, honing en kaneel

Ingrediënten / Benodigdheden

Pancake:

  • 200 g Koopmans Professioneel American Pancakemix 
  • 200 g water
  • Bakspray (Dr. Oetker Professional)

Garnering:

  • 2 appels
  • 25 g suiker
  • 10 g rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels vloeibare honing Langnese    

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Schil de appels en snijd deze in partjes
  • Meng de suiker en het kaneel en haal de appels door het mengsel
  • Breng op matig vuur, suiker met water aan de kook
  • Haal de pan van het vuur en roer de appelpartjes er doorheen
  • Bereid het pancakebeslag volgens de instructie op de verpakking

Bakken en afwerking:

  • Verwarm de koekenpan of bakplaat
  • Vet de koekenpan of bakplaat in met bakspray
  • Schep voldoende beslag in de pan voor pancakes van ca ø 8-10 cm
  • Draai de pancake om zodra de buitenste rand gaar (droog) is
  • Bak drie pancakes en plaats deze op een bord
  • Garneer met de gesuikerde appelparten, rozijnen en honing

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.