Hollandse appelpancake
4 personen
De smakelijke combinatie van appel, honing en kaneelIngrediënten / Benodigdheden
Pancake:
- 200 g Koopmans Professioneel American Pancakemix
- 200 g water
- Bakspray (Dr. Oetker Professional)
Garnering:
- 2 appels
- 25 g suiker
- 10 g rozijnen
- 2 theelepels kaneel
- 4 eetlepels vloeibare honing Langnese
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Schil de appels en snijd deze in partjes
- Meng de suiker en het kaneel en haal de appels door het mengsel
- Breng op matig vuur, suiker met water aan de kook
- Haal de pan van het vuur en roer de appelpartjes er doorheen
- Bereid het pancakebeslag volgens de instructie op de verpakking
Bakken en afwerking:
- Verwarm de koekenpan of bakplaat
- Vet de koekenpan of bakplaat in met bakspray
- Schep voldoende beslag in de pan voor pancakes van ca ø 8-10 cm
- Draai de pancake om zodra de buitenste rand gaar (droog) is
- Bak drie pancakes en plaats deze op een bord
- Garneer met de gesuikerde appelparten, rozijnen en honing