Pannenkoek Appel & Kaneelsuiker
1 persoon
Een echter klassieker in een vegan jasjeIngrediënten / Benodigdheden
Beslag
- 90 gr Koopmans Professioneel Vegan pannenkoekmix Glutenvrij
- 165 ml water
Vulling
- 3/4 appel, bijv. Pink Lady
- kaneelsuiker
Bakolie
- Phase Professional Bakken & Braden
Tip!
Druk gewelde rozijnen in het natte beslag en bak deze mee of serveer de pannenkoek met een schaaltje boerenjongens.Bereidingswijze
Mise en place
Pannenkoekmix
- Roer de vegan pannenkoekmix glutenvrij met het water tot een glad beslag
Vulling
- Schil de appel en verwijder het klokhuis
- Snijd de appel in dunne plakken (snijd de appel a la minute om bruinkleuring te voorkomen en het vocht in de pannenkoek te beperken)
Bereiding
- Schenk een scheutje olie in de pan
- Verdeel de appel in de pan
- Bedek de appel met het beslag
- Bak de pannenkoek op middelhoog tot hoog vuur gaar en bruin
- Draai de pannenkoek om als deze van boven bijna droog is en van onderen goudbruin en knapperig is
- Plaats de pannenkoek op een bord en top af met kaneelsuiker