Recepten / Pannenkoeken / Pannenkoek Appel & Kaneelsuiker

Pannenkoek Appel & Kaneelsuiker

1 persoon

Een echter klassieker in een vegan jasje

Ingrediƫnten / Benodigdheden

Beslag

  • 90 gr Koopmans Professioneel Vegan pannenkoekmix Glutenvrij
  • 165 ml water

Vulling

  • 3/4 appel, bijv. Pink Lady
  • kaneelsuiker

Bakolie

  • Phase Professional Bakken & Braden

Tip!

Druk gewelde rozijnen in het natte beslag en bak deze mee of serveer de pannenkoek met een schaaltje boerenjongens.

Bereidingswijze

Mise en place

Pannenkoekmix

  • Roer de vegan pannenkoekmix glutenvrij met het water tot een glad beslag

Vulling

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis
  • Snijd de appel in dunne plakken (snijd de appel a la minute om bruinkleuring te voorkomen en het vocht in de pannenkoek te beperken)

Bereiding 

  • Schenk een scheutje olie in de pan
  • Verdeel de appel in de pan
  • Bedek de appel met het beslag
  • Bak de pannenkoek op middelhoog tot hoog vuur gaar en bruin
  • Draai de pannenkoek om als deze van boven bijna droog is en van onderen goudbruin en knapperig is
  • Plaats de pannenkoek op een bord en top af met kaneelsuiker

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.