Recepten / Dessert / Go Nuts With Coffee

Go Nuts With Coffee

36 personen

Hazelnoot Panna cotta met koffiegelei en koffie vanillemousse.

€ 16,69 per recept / € 0,44 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

Hazelnoot Panna Cotta:

  • 195 g Alsa Panna Cotta mix
  • 7,5 dl halfvolle melk
  • 7,5 dl slagroom
  • 5 ml hazelnoot aroma (1 theelepel)

Koffie gelei:

  • 3 dl verse espresso
  • 60 g suiker
  • 6,6 g gelatine Dr. Oetker Professional (2 bladen)

Vanille-koffie mousse:

  • 142 g Alsa Vanillemousse mix
  • 2 dl verse espresso
  • 100 g suiker
  • 2 dl water

Garnering suggestie:

  • Hazelnoot krokant

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Hazelnoot Panna Cotta:

  • Breng de melk en room aan de kook
  • Voeg de Panna Cotta mix toe en breng opnieuw aan de kook
  • Voeg het hazelnoot aroma toe
  • Laat deze afkoelen tot 35 graden
  • Vul de glazen tot 1/3 deel van het glas
  • Laat 10-15 minuten stijven in de koeling

Koffie gelei:

  • Week de gelatine in koud water
  • Maak 3 dl espresso en voeg de suiker toe
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg deze toe aan de espresso
  • Laat afkoelen

Vanille-koffie mousse:

  • Maak 2 dl espresso en voeg de suiker toe
  • Laat de espresso afkoelen
  • Meng de Alsa Vanille mix met de espresso en het water
  • Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze

Opbouw van de glazen:

  • Doe een laag Koffie gelei (koud) op de gestijfde Hazelnoot Panna Cotta met behulp van een sausdispenser of maatbeker
  • Laat de gelei stijf worden
  • Spuit de Vanille-koffie mousse op de Koffie gelei, houd ruimte over onder de rand voor garnering

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.