Recepten / Bakken / Fraisier

Fraisier

10 personen

Verwen je gasten met deze echte klassieker.

€ 12,30 per recept / € 1,20 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 1 taartvorm 28 cm
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • 1 kook thermometer
  • Dr. Oetker Professional Bakspray

Biscuit / kapsel: 

  • 300 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 60 ml water
  • 5 eieren

Siroop:

  • 100 g suiker
  • 1 dl water
  • 30 ml marasquin (optioneel)

Glacage miroir (glazuur): 

  • 150 g glucose
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 75 g water
  • 150 g witte chocolade (bijv. Druppels van Callebaut)
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine Dr.Oetker Professional (geweekt) of 4 koffielepels vloeibaar rode kleurstof

Botercrème:

  • 2,5 dl melk
  • 125 g suiker
  • 80 g / 4 stuks eidooiers
  • 45 g Koopmans Professioneel Kristal Patentbloem
  • 20 ml Marasquin
  • 125 g zachte boter

Garnituur: 

  • 350 g verse aardbeien  

Tip!

  • Draai de biscuit om en presenteer de vlakke onderkant als bovenzijde van de taart voor een strak resultaat. Snijd eventueel bij een te bolle bovenkant de biscuit bij.
  • Door de siroop wordt de taart smeuïger en blijft deze langer lekker. Kwast eventueel ook de bovenste laag biscuit in met siroop.
  • De taart moet bevroren zijn voor het best resultaat van de glacage.  

Bereidingswijze

Biscuit: 

  • Doe de biscuit mix en het water in de mengkom. Laat draaien op de laagste stand en voeg een voor een de eieren toe
  • Klop op de hoogste stand voor 5 minuten
  • Vet de taartvorm in met Dr. Oetker bakspray
  • Giet het beslag in de taartvorm en bak af op 160 graden voor 30 minuten

Banketbakkersroom: 

  • Breng de melk aan de kook
  • Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop tot een luchtige massa
  • Voeg de bloem toe
  • Giet de helft van de gekookte melk door het eimengsel, los roeren
  • Doe het eimengsel terug bij de andere helft van de melk in de pan en laat het op zacht vuur garen totdat de crème dik wordt
  • Laat de banketbakkersroom afkoelen tot lauw

Botercrème:

  • Doe de lauwe banketbakkersroom in de mengkom
  • Voeg de Marasquin toe en klop op de middelste stand, voeg langzaam de blokjes zachte boter toe
  • Klop op de hoogste stand tot een luchtige crème

Siroop: 

  • Breng de suiker, water en Marasquin in de pan aan de kook
  • Laat afkoelen

Glacage miroir: 

  • Doe de chocolade, geconcentreerde melk en de geweekte gelatine in een kom
  • Doe de glucose, suiker en water in een pan en kook tot 100 graden (thermometer)
  • Giet de gekookte suiker op het chocolade mengsel en roer goed los. Voeg de rode kleurstof toe
  • Maak de glacage gladder met behulp van de staafmixer maar let op dat er niet te veel luchtbellen ontstaan

Fraisier: 

  • Haal de biscuit uit de taartvorm. Snij de biscuit in twee gelijke stukken door de lengte
  • Ontsteel en was de aardbeien en droog ze goed af met keukenpapier
  • Kwast wat siroop over de eerste laag biscuit. Spatel er een laag botercrème op en leg de aardbeien op de botercrème
  • Voeg nu een tweede laag botercrème toe bovenop de aardbeien en strijk glad met een spatel
  • Sluit de taart met de tweede laag kapsel af. Strijk de zijkant en bovenkant met de overgebleven botercrème
  • Zet de taart in de vriezer, minimaal 2 uur

Afwerking: 

  • Haal de taart uit de vriezer. Leg de taart op een rooster met een plateau eronder.
  • Breng de glazuur op 35 tot 40 graden au bain-marie en giet over de taart
  • Decoreren en garneren naar eigen inzicht, bijv. met macarons en chocolade decoraties

Bewaren: De taart zonder glacage kan 1 maand bewaard worden in de vriezer en is in ongeveer 6 uur ontdooit. De fraisier kan ook in de koeling bewaart worden, dit kan zonder glazuur 1 dag en na glaceren is de taart 2 dagen houdbaar in de koeling.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.