Baktijden Pizza Perfettissima
Bak de perfecte pizza
De baktijden zijn een richtlijn en zijn van toepassing als de pizza bevroren de oven ingaat. Afhankelijk van het type apparaat en topping op de pizza kan de baktijd variëren. Mocht je verder nog advies nodig hebben, neem dan contact op met de pizza consultants van Dr. Oetker Professional.
Afbak instructie per type oven
Steenoven
- Bovenwarmte: 320°C
- Onderwarmte: 280°C
- Bak de pizza in de voorverwarmde steenoven gedurende 4:00 - 5:00 min.
- Tip: draai de pizza af en toe voor een gelijkmatiger bakresultaat
Combisteamer
- Baktemperatuur: 230°C
- Ventilatorsnelheid: 50%
- Verwarm de convectomaat voor op 250°C.
- Bak de pizza af op 230°C gedurende 4:00 - 5:00 min.
Bandoven
- Bovenwarmte: 285°C
- Onderwarmte: 285°C
- Cyclustijd: 4:00 - 5:00 min.
- Verwarm de oven voor. Plaats de pizza op de transportband. De doorlooptijd begint zodra het eerste deel van de pizza de bakkamer bereikt en eindigt zodra het laatste deel de bakkamer verlaat.
Cibo
Installeren
Voor een optimaal bakresultaat installeer je de CIBO high speed oven als volgt:
Stap 1
- Geforceerde lucht: aan
- Bodemverwarming: aan
- Grilfunctie: uit
- Temperatuur: 275°C Tijd: 2:45 min.
Stap 2
- Geforceerde lucht: aan
- Bodemverwarming: uit
- Grilfunctie: uit
- Temperatuur: 275°C
- Tijd: 0:25 min.
Stap 3
- Geforceerde lucht: uit
- Bodemverwarming: uit
- Grilfunctie: aan
- Temperatuur: 0°C
- Tijd: 0:20 min.
- Afbakken pizza
- Verwarm de CIBO high speed oven voor en haal de pizza uit de verpakking. Selecteer het eerder ingestelde programma en bak de pizza af.
Merrychef
Installeren
Voor een optimaal bakresultaat installeer je de Merrychef high speed oven als volgt:
Stap 1
- Ventilatorsnelheid: 100%
- Magnetron: 80%
- Tijd: 0:45 min.
Stap 2
- Ventilatorsnelheid: 90%
- Magnetron: 0%
- Tijd: 2:45 min.
Afbakken pizza
- Verwarm de Merrychef high speed oven voor en haal de pizza uit de verpakking. Selecteer het eerder ingestelde programma en bak de pizza af.