Historie

1891

Dr. August Oetker ontdekt een revolutie in bakken: Backin

Met Backin maakt Dr. Oetker het bakken van een heerlijke cake bereikbaar voor iedereen. Inmiddels is bakpoeder een standaard ingrediënt in de keuken van iedere bakker; bij zowel consument als kok.
Dr. August Oetker ontdekt een revolutie in bakken: Backin
1917

Dr. Oetker start in Nederland

In 1917 werd de “Eerste Nederlandse Fabriek van Was- en Poetsartikelen NV” opgericht. Het bedrijf maakte onder andere puddingen, aroma’s en Backin.
1961

Producten van Dr. Oetker ook beschikbaar voor grootkeukens en horeca

Onder de naam Dr. Oetker Food-Service levert Dr. Oetker een assortiment bak- en dessertproducten gericht op de professionele gebruiker.
Producten van Dr. Oetker ook beschikbaar voor grootkeukens en horeca
1990

Dr. Oetker stapt in de pizza-markt

Dr. Oetker stapt in de groeimarkt voor kant-en-klare pizza's met de introductie van Ristorante. Naast desserts en bakproducten is Dr. Oetker vanaf dan ook in de vriezer te vinden met pizza.
2000

Dr. Oetker neemt Koopmans Consumentenproducten over

Onder de naam Koopmans Professioneel is Dr. Oetker marktleider in mixen voor pannenkoeken en andere zoete snacks voor buitenshuis.
Dr. Oetker neemt Koopmans Consumentenproducten over
2015

Een nieuwe naam: Dr. Oetker Professional

Om de focus op de professionele gebruiker nog sterker tot uitdrukking te brengen wijzigt onze naam naar Dr. Oetker Professional. Dr. Oetker Professional is de partner voor koks en ondernemers. Door jarenlange ervaring bieden wij producten op het gebied van bakken en pizza die de basis zijn voor eigen creativiteit en vrijheid.
Een nieuwe naam: Dr. Oetker Professional
2016

Huisgemaakte taart op de kaart

Dr. Oetker Professional richt in samenwerking met Koopmans Professioneel een nieuw online platform op. Huisgemaakte taart op de kaart helpt de horeca-ondernemer en chef om makkelijk en snel de lekkerste taarten op de menukaart te zetten.
2019

Acquisitie Alsa Desserts

Dr. Oetker Professional neemt Alsa Desserts over van Unilever Foodsolutions. Alsa is een Frans dessertmerk dat in 1897 werd opgericht door Emile Moench. 
2020

Pizza Perfettissima

Dr. Oetker Professional introduceert een nieuw concept: Pizza Perfettissima. Pizza Perfettissima is exclusief voor de professionele markt en biedt een compleet concept waarmee je snel en gemakkelijk margerijke pizza’s toevoegt aan jouw menukaart.