Recepten / Bakken / Aardbeien roomsoesjes

Aardbeien roomsoesjes

40 personen

Het recept aardbeien roomsoesje is hier onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: zomerfruit crumble, cheesecake zomerfruit slice en aardbeienroom soesjes. Maar past eigenlijk bij ieder dessert of een high tea. 

€8,84 per recept / € 0,22 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Spuitzak voor soesjesbeslag en voor aardbeienroom
  • Spuitmondje 13 mm Ø
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Soezenbeslag: 

Vulling: 

Tip!

Shortcut: Koop kant-en-klaar ongevulde soesje en maak alleen de aardbeienroom zelf.

Bereidingswijze

Voorbereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrische oven), 180 ºC (heteluchtoven)

Soesjes: 

  • Breng water, boter en zout in een pan aan de kook
  • Haal de pan van het vuur en meng de bloem er met een spatel door totdat er een bal ontstaat
  • Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog een paar minuten om het deeg goed te drogen
  • Doe het deeg eventueel in een koude kom
  • Roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat

Soezen spuiten:

  • Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 13 mm
  • Leg een bakmat of bakpapier op een bakplaat en spuit 40 soesjes
  • Bak in de oven 20 minuten op 200 °C en daarna 15 minuten op 150 °C om het beslag goed droog te krijgen
  • Zet de afgebakken soezen op een rooster om af te koelen

Vulling: 

  • Verdun de aarbeiencompound samen met 50 g ongeklopte slagroom tot een glad geheel
  • Klop de overige slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf
  • Voeg tijdens het kloppen de verdunde aardbeiencompound toe en klop totdat de room goed stijf is
  • Schep de room over in een spuitzak

Afwerking aardbeienroomsoesjes:

  • Laat de soezen afkoelen
  • Vul de soezen met de aardbeienroom
  • Spuit op de bovenkant een mooie rozet van aardbeienroom

Afwerking: 

  • Serveer de 3 elementen op 1 bord
  • Garneer de verschillende onderdelen met vers zomerfruit

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.