Recepten / Bakken / Aardbeien roomsoesjes

Aardbeien roomsoesjes

40 personen

Het recept aardbeien roomsoesje is hier onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: zomerfruit crumble, cheesecake zomerfruit slice en aardbeienroom soesjes. Maar past eigenlijk bij ieder dessert of een high tea. 

€8,84 per recept / € 0,22 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Spuitzak voor soesjesbeslag en voor aardbeienroom
  • Spuitmondje 13 mm Ø
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Soezenbeslag: 

  • 1,25 dl water
  • 50 g boter
  • 100 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
  • 3 à 4 eieren
  • Mespunt zout

Vulling: 

  • 60 g aardbeien compound
  • 5 dl slagroom
  • 32 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
  • 32 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker
  • 80 g kristalsuiker  

Tip!

Shortcut: Koop kant-en-klaar ongevulde soesje en maak alleen de aardbeienroom zelf. 

Bereidingswijze

Voorbereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrische oven), 180 ºC (heteluchtoven)

Soesjes: 

  • Breng water, boter en zout in een pan aan de kook
  • Haal de pan van het vuur en meng de bloem er met een spatel door totdat er een bal ontstaat
  • Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog een paar minuten om het deeg goed te drogen
  • Doe het deeg eventueel in een koude kom
  • Roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat

Soezen spuiten:

  • Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 13 mm
  • Leg een bakmat of bakpapier op een bakplaat en spuit 40 soesjes
  • Bak in de oven 20 minuten op 200 °C en daarna 15 minuten op 150 °C om het beslag goed droog te krijgen
  • Zet de afgebakken soezen op een rooster om af te koelen

Vulling: 

  • Verdun de aarbeiencompound samen met 50 g ongeklopte slagroom tot een glad geheel
  • Klop de overige slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf
  • Voeg tijdens het kloppen de verdunde aardbeiencompound toe en klop totdat de room goed stijf is
  • Schep de room over in een spuitzak

Afwerking aardbeienroomsoesjes:

  • Laat de soezen afkoelen
  • Vul de soezen met de aardbeienroom
  • Spuit op de bovenkant een mooie rozet van aardbeienroom

Afwerking: 

  • Serveer de 3 elementen op 1 bord
  • Garneer de verschillende onderdelen met vers zomerfruit

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.