Recepten / Bakken / Appeltaart Coupe Soleil

Appeltaart Coupe Soleil

8 personen

Een appeltaart met een twist. Lekker bij de koffie, maar ook als dessert.

€ 19,74 per recept / € 2,47 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Bodem:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Vulling:

  • 6 appels (Jonagold)
  • 100 g roomboter 
  • 100 g kristalsuiker

Frangipane:

  • 200 g amandelspijs (Dr. Oetker)
  • 100 g boter
  • 100 g eieren

Voor de "Coupe soleil" top:

  • 2,5 dl melk
  • 2 eidooiers
  • 25 g patentbloem Koopmans
  • 35 g suiker
  • 1 st Dr. Oetker Professional vanillestokje
  • 2 theelepels rum aroma (Dr. Oetker)
  • 100 g rietsuiker  

Bereidingswijze

Werkwijze bodem:

  • Vet de taartring in met gesmolten boter en zet op een bakplaat met bakpapier
  • Bekleed de ring met het harde wenerdeeg en prik het deeg in met een vork

Werkwijze frangipane:

  • Klop in een mengmachine het amandelspijs, de boter en voeg de eieren één voor één toe, meng tot een gladde massa
  • Doe de frangipane in een spuitzak

Appeltaart bereiden:

  • Schil de appels en snijd ze in fijne plakjes
  • Spuit de frangipane op de bodem en leg de appels erop
  • Bestrooi met gesmolten boter en de kristalsuiker
  • Afbakken in de oven op 170°C ca. 50 minuten
  • Haal de ring van de appeltaart en bak weer zonder taartvorm gedurende 10 minuten om het deeg mooi bruin en krokant te bakken
  • Laat de taart afkoelen

Werkwijze banketbakkersroom:

  • Snijd de vanillestokjes doormidden en haal het merg eruit
  • Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestokjes
  • Klop de eidooiers met suiker tot een witte massa en voeg de bloem toe
  • Voeg een beetje warme melk bij de ei-massa en doe alles terug in de pan
  • Laat al roerend met een garde garen op zacht vuur; ongeveer 3 min
  • Voeg de rum aroma toe

Afwerking:

  • Spuit de banketbakkersroom op de appeltaart en strijk mooi glad
  • Bestrooi met de rietsuiker en karameliseer deze met een brander zoals bij een crème brûlée

De taart is het lekkerst om lauwwarm te serveren Let op! Afwerking en karameliseren vlak voor serveren. Na afbranden niet langer dan 15 minuten laten staan.

Bewaren: Je kunt deze taart in bulk voorbereiden en 2 dagen in de koeling bewaren, maar ook een maand ingevroren bewaren. Haal de taart uit de vriezer en laat deze ontdooien. Let op: dit duurt ongeveer 6 uur. Verwarm de taart 8 minuten in een oven op 160 graden en werk de taart af met de banketbakkersroom en met rietsuiker. Karameliseer de suiker met een brander en serveer direct


*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.