Recepten / Bakken / Basisrecept Hollandse cake

Basisrecept Hollandse cake

15 personen

Basisrecept voor cake

€ 2,31 per recept / € 0,15 p.p.

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Cakevorm van 25 cm
  • Keukenmachine of mixer

Hollandse Cake:

  • 250 g Koopmans Professioneel Cakemeel 
  • 200 g roomboter of margarine (kamertemperatuur)
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren (m) (kamertemperatuur)
  • 50 ml melk (kamertemperatuur)

Bereidingswijze

Oveninstellingen:

  • Elektrische oven: 160 °C
  • Heteluchtoven: 150 °C

Werkwijze cake:

  • Vet de cakevorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik de Dr. Oetker Professional bakspray
  • Klop de boter in de keukenmachine zacht en romig
  • Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa
  • Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag
  • Voeg het cakemeel en de melk in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag
  • Schep het cakebeslag in de cakevorm
  • Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar en goudbruin

Bewaren:

  • Bewaar de cake luchtdicht verpakt tot 2 dagen buiten de koelkast, 2 dagen in de koeling of tot 1 maand in de vriezer.
  • Vriezertip: snij de cake vooraf in royale plakken en haal per keer de juiste hoeveelheid uit de vriezer. Laat buiten de koeling in ongeveer 3 uur ontdooien

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.