Recepten / Bakken / Boltaart

Boltaart

12 personen

Lijkt ingewikkeld toch, zo'n bolvormige taart? Mis! Deze taart kun je in veelvoud voorbereiden en bewaren in de vriezer. Makkelijk en natuurlijk prachtig om te zien.

€ 5,80 per recept / € 0,50 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Springvorm 26 cm
  • Kunststof bolvorm 27 cm

Biscuitmix:

  • 250 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 4 eieren
  • 50 ml melk

Kwarktaartmix: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaartmix 
  • 400 ml lauw water
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom  

Tip!

  • Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
  • Leg in de bolvorm halve aardbeien voordat de kwarktaartvulling in de bolvorm wordt getort en geleer de boltaart na het opstijven af met taart- of spiegelgelei.
  • Serveer de taartpunten met slagroom en chocoladekrullen.
  • Spuit op de eerste biscuitlaag een ring met een vruchtenvulling of jam.  

Bereidingswijze

Biscuitbodem: 

  • Leg het velletje bakpapier over de springvormbodem
  • Plaats de rand hierop en sluit de springvorm
  • Vet de springvorm in met boter of bakspray
  • Doe de biscuitmix, de eieren en melk in een beslagkom en klop het geheel met de mixer met garden 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
  • Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad
  • Bak de taart onder het midden van de oven (op 160 °C) in ca. 30 minuten gaar en goudbruin en laat deze afkoelen op een rooster

Boltaart: 

  • Snijd de biscuitbodem 1 keer doormidden en snijd van de bovenkant de randen af zodat deze ca. 20 cm doorsnede wordt
  • Strijk de bolvorm licht in met olie
  • Doe 400 ml lauw water en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa
  • Schenk de helft van het taartmengsel in de bolvorm en druk de bovenkant van de biscuitbodem in het kwarkmengsel
  • Verdeel de rest van het taartmengsel over de bolvorm en druk de onderkant van de biscuitbodem in het kwarktaartmengsel
  • Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast of nog beter vries deze in
  • Maak de bolvorm warm door deze te dompelen in heet water. Stort de boltaart voorzichtig op een groot plat bord en verwijder voorzichtig de bolvorm

Bewaren: Na het maken van de boltaart kun je deze invriezen en 1 maand ingevroren bewaren. Let op: het ontdooien neemt ongeveer 6 uur in beslag. Duurt dit te lang? Dan kun je er ook voor kiezen om de boltaart in de koeling te bewaren, dit kan voor 2 dagen.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.