Recepten / Bakken / Brooklyn Blackout chocolade cake

Brooklyn Blackout chocolade cake

12 personen

Deze beroemde Brooklyn Blackout taart is een taart voor échte chocolade diehards. De taart bestaat uit meerdere lagen en is gevuld met heerlijke chocolademousse.


€ 13,81 per recept / € 1,15 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 2 taartvormen / 22 cm Ø
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Biscuit/kapsel: 

  • 600 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 10 eieren
  • 120 ml water
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 400 g pure chocolade, gesmolten (au bain marie), licht afgekoeld

Chocolademousse vulling: 

  • 300 g Dr. Oetker Professional Mousse au Chocolat
  • 375 ml melk
  • 375 ml slagroom

Decoratie/afwerking: 

  • Crispearls salted caramel Callebaut
  • Chocolade decoratie driehoeken gestreept wit/chocolade
  • Chocolade decoratie pencils pure chocolade  

Bereidingswijze

Chocolade biscuit/kapsel: 

  • Vet de springvormen in met bakspray
  • Mix de biscuitmix, eieren en het water in een keukenmachine op de laagste stand goed door elkaar
  • Voeg cacaopoeder en vanille-extract toe
  • Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 8 minuten tot een luchtig beslag
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en mix opnieuw.
  • Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuit in 35-40 minuten gaar
  • Laat het biscuit in de vorm afkoelen, verwijder na 10 minuten de rand en bodem van de springvorm. Laat daarna op een rooster verder afkoelen voor verdere bereiding

Chocolademousse laag: 

  • Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Zet ca. 15 minuten in de koelkast om iets op te stijven

Afwerking:

  • Snijd de biscuit aan de bovenkant recht
  • Snijd 1 biscuit door midden en behoud één zoals hij is zodat er 3 lagen ontstaan
  • Leg een dunne laag biscuit op een taartkarton. Verdeel 1/3 van de chocolademousse over de laag. Leg de dikste laag biscuit er bovenop. Besmeer met 1/3 van de chocolademousse. Leg hier de laatste laag biscuit op en besmeer met de mousse
  • Decoreer naar inzicht met chocolade driehoekjes, parels en stukjes chocolade pencils

Bewaren: de biscuit kan van te voren gebakken worden en 1 maand in de vriezer bewaard. Bewaar de taart na decoratie in de koeling (24 uur).

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.