Recepten / Bakken / Carrot cake

Carrot cake

8 personen

€ 7,19 voor 8 personen / € 0,90 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Springvorm 24 cm Ø
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • Dr. Oetker Professional bakspray

Carrot cake: 

  • 100 g pecannoten
  • 340 g geraspte wortel
  • 260 g Koopmans Professioneel Kristal Patentbloem
  • 1½ theelepel Dr. Oetker Professional bakpoeder 
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 1½ theelepel kaneel
  • 240 g eieren, maat L
  • 300 g rietsuiker
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 20 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanillesuiker (2 eetlepels)

Glazuur:

  • 50 g zachte roomboter
  • 200 g roomkaas
  • 200 g poedersuiker
  • 10 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanillesuiker (1 eetlepel)
  • 1 theelepel citroenrasp Dr.Oetker  

Bereidingswijze

Cake: 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de springvorm in met bakspray
  • Hak de pecannoten in grove stukken
  • Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, vanillesuiker, zout en kaneel in een kom
  • Doe de eieren in de keukenmachine en klop 1 minuut op hoge snelheid. Voeg in delen de suiker toe aan de eieren en blijf mixen tot het mengsel dik en lichtgekleurd is (ca. 3-4 minuten)
  • Voeg dan rustig de olie toe terwijl je blijft kloppen
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en mix totdat alles is opgenomen. Mix niet langer dan nodig
  • Spatel de geraspte wortel en pecannoten door het beslag
  • Giet het beslag in de springvorm en bak 50 tot 60 minuten in het midden van de oven
  • Laat de cake afkoelen op een rooster

Glazuur:

  • Meng de boter en roomkaas in de keukenmachine tot een gladde massa
  • Zeef de poedersuiker en voeg deze samen met de vanillesuiker in delen toe aan het mengsel
  • Voeg tenslotte de citroenrasp toe

Carrotcake: 

  • Haal de cake uit de taartvorm. Snij de cake door het midden in de lengte
  • Verdeel het glazuur over de 2 lagen cake, garneer naar eigen inzicht

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.