Recepten / Bakken / Carrot cake

Carrot cake

8 personen

€ 7,19 voor 8 personen / € 0,90 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Springvorm 24 cm Ø
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • Dr. Oetker Professional bakspray

Carrot cake: 

  • 100 g pecannoten
  • 340 g geraspte wortel
  • 260 g Koopmans Professioneel Kristal Patentbloem
  • 1½ theelepel Dr. Oetker Professional bakpoeder 
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 1½ theelepel kaneel
  • 240 g eieren, maat L
  • 300 g rietsuiker
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 20 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanillesuiker (2 eetlepels)

Glazuur:

  • 50 g zachte roomboter
  • 200 g roomkaas
  • 200 g poedersuiker
  • 10 g Dr. Oetker Professional Bourbon Vanillesuiker (1 eetlepel)
  • 1 theelepel citroenrasp Dr.Oetker  

Bereidingswijze

Cake: 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de springvorm in met bakspray
  • Hak de pecannoten in grove stukken
  • Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, vanillesuiker, zout en kaneel in een kom
  • Doe de eieren in de keukenmachine en klop 1 minuut op hoge snelheid. Voeg in delen de suiker toe aan de eieren en blijf mixen tot het mengsel dik en lichtgekleurd is (ca. 3-4 minuten)
  • Voeg dan rustig de olie toe terwijl je blijft kloppen
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en mix totdat alles is opgenomen. Mix niet langer dan nodig
  • Spatel de geraspte wortel en pecannoten door het beslag
  • Giet het beslag in de springvorm en bak 50 tot 60 minuten in het midden van de oven
  • Laat de cake afkoelen op een rooster

Glazuur:

  • Meng de boter en roomkaas in de keukenmachine tot een gladde massa
  • Zeef de poedersuiker en voeg deze samen met de vanillesuiker in delen toe aan het mengsel
  • Voeg tenslotte de citroenrasp toe

Carrotcake: 

  • Haal de cake uit de taartvorm. Snij de cake door het midden in de lengte
  • Verdeel het glazuur over de 2 lagen cake, garneer naar eigen inzicht

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.