Recepten / Bakken / Cheesecake met noten

Cheesecake met noten

20 personen

Serveer deze cheesecake met een stoofpeertje en je serveert een mooi en verrassend dessert.

€ 21,13 per recept / € 1,06 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Dr. Oetker Professional disposable bakvorm 35,5cm x 28,5cm (of 1/2 GN)

Cheesecake: 

  • 450 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
  • 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
  • 800 g roomkaas (bijv. MonChou)
  • 500 g crème fraîche 
  • 8 eieren
  • 200 g noten
  • 12 el hazelnoot siroop

Karamel gelei: 

  • 300 ml water
  • 150 g suiker
  • 3 g agar
  • 3 el karamelsiroop  

Tip!

Serveer de cheesecake met een stoofpeertje en eventueel een paar blaadjes Vene Cress.

Bereidingswijze

Bodem: 

  • Bestrooi de deegplak met kristalsuiker en bak af op 180 graden totdat het mooi bruin en knapperig is
  • Laat afkoelen

Vulling: 

  • Meng de crème fraîche en de roomkaas totdat dit een homogene (gladde) massa is
  • Meng de eieren en de cheesecakemix erdoor
  • Hak de noten en meng deze samen met de hazelnoot siroop door de vulling
  • Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart 50/60 minuten af op 140 °C

Karamelgelei:

  • Water, suiker, karamel siroop en agar aan de kook brengen
  • Af laten koelen in de koelkast

Afwerking: 

  • Snijd de cheesecake in rechthoekige stukken (ca. 21st.)
  • Werk af met de gelei en decoreer met noten

Bewaren: De cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.