Recepten / Bakken / Cheesecake met rood fruit

Cheesecake met rood fruit

20 personen

Heerlijke cheesecake afgemaakt met fruit en citrusgel.

€ 18,70 per recept / € 0,95 p.p.* (excl. deco)

Ingrediënten / Benodigdheden

Bodem: 

  • Bakvorm 35,5cm x 28,5cm (1/2 GN)
  • 1 plak Harde Wenerdeeg van Koopmans Professioneel

Vulling: 

  • 450 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
  • 800 g Monchou
  • 500 g crème fraîche
  • 8 eieren

Citrusgel:

  • 3 dl water
  • 150 gram suiker
  • 3 g agar
  • 1 citroen (zeste en sap)
  • 1 limoen (zeste en sap)
  • 1 sinaasappel (zeste en sap)  

Bereidingswijze

Vulling: 

  • Bekleed de bakvorm met vetvrijpapier
  • Prik het deeg met een vork of korstdeegrol
  • Doe het deeg in de bakvorm en bestrooi de plak deeg met poedersuiker, bak af op 160 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is. Laat afkoelen
  • Klop de roomkaas in een kom glad met een mixer op de laagste stand. Meng dit met de crème fraîche tot een glad mengsel
  • Voeg de eieren en de mix toe en meng gedurende een 1/2 minuut op de laagste stand tot een gladde massa
  • Stort het mengsel bovenop de bodem en bak de taart ca. 50 /60 minuten af op 140 °C

Citrusgel: 

  • Water, suiker, sap en zeste met de agar aan de kook brengen
  • Laat afkoelen

Afwerking: 

  • Snijd de cheesecake met een warm en schoon mes in 21 stukken
  • Bestrijk deze met de citrusgel en decoreer naar eigen inzicht

Bewaren: Cheesecake kan een maand lang, zonder decoratie, ingevroren worden, het ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaart worden.


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.