Recepten / Bakken / Cheesecake zomerfruit

Cheesecake zomerfruit

40 personen

Het recept cheesecake zomerfruit slice is hier onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: zomerfruit crumble, aardbeienroomsoesjes en cheesecake zomerfruit slice. Maar kan uiteraard ook los geserveerd worden.

€ 25,21 per recept / € 0,63 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Bakvorm 35,5cm x 28,5cm (1/2 GN)
  • Vetvrij (bak)papier
  • Keukenmachine


Bodem:

  • 750 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 225 g boter (gesmolten)

Vulling:

  • 400 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
  • 800 g roomkaas (bijv. Monchou)
  • 500 ml crème fraîche
  • 8 eieren
  • 20 ml vlierbloesemsiroop
  • 300 g diepvries zomerfruit (ontdooid)

Topping: 

  • 400 g vers zomerfruit zoals: aardbeien, aalbesjes, frambozen en bramen  

Tip!

  • Laat het bevroren zomerfruit goed uitlekken.
  • De cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling.
  • Zet de afgebakken cheesecake in de vriezer om strakke blokjes te kunnen snijden. 

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de over voor op 160 °C (elektrische oven), 140 °C (heteluchtoven)

Werkwijze kruimelbodem:

  • Smelt de boter in een kleine steelpan
  • Neem de boter van het vuur en roer de kruimelbodemmix er doorheen
  • Bedek de bodem van de taartvorm (voorzien van bakpapier) gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet ca. 10 minuten in de koelkast

Werkwijze cheesecake: 

  • Laat het fruit goed uitlekken in een vergiet of zeef
  • Roer de Monchou glad in de keukenmachine, op lage stand
  • Meng de Monchou met de crème fraiche tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen)
  • Voeg eieren en de cheesecakemix toe en meng gedurende 1/2 minuut op lage stand tot een gladde massa
  • Voeg de vlierbloesemsiroop toe
  • Giet de helft van de massa over de kruimelbodem in de ingevette springvorm
  • Bestrooi met het uitgelekte fruit en overgiet met de rest van de Monchou mix
  • Bak de Cheesecake 50-60 minuten op 140°C
  • Laat de Cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca. 1½ uur) op een rooster en plaats deze daarna minimaal 1½ uur in de koelkast of 45 minuten in de vriezer

Afwerking cheesecake zomerfruit slice: 

  • Haal de taart uit de vorm
  • Snijd de taart in kleine blokjes van 3,5 cm bij 3,5 cm
  • Garneer naar inzicht met vers zomerfruit

Afwerking:

  • Serveer de 3 elementen op 1 bord
  • Garneer de verschillende onderdelen met vers zomerfruit

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.