Recepten / Bakken / Frambozen petitfours

Frambozen petitfours

12 personen

€ 8,38 per recept / € 0,70 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 Bakvormpjes 5cm Ø of mini muffintray 5cm Ø met 12 gaatjes
  • Uitstekertje 8 cm Ø
  • Keukenmachine / mengmachine
  • Bakspray Dr. Oetker Professional
  • Bakpapier
  • Bakbonen
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 13mm Ø

Deegbakjes:

  • 1 plak Koopmans Professioneel harde wenerdeeg

Frambozenroom:

  • 50 g frambozen (kan ook diepvries)
  • 50 ml + 350 ml slagroom
  • 16 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
  • 16 g Dr. OetkerProfessional vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker

Decoratie/afwerking:

  • Verse frambozen
  • Verse muntblaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden (electrische oven), 190 graden (heteluchtoven)

Deegbakjes:

  • Laat het deeg op een snijplank licht ontdooien. Steek met de steker 12 rondjes uit het deeg
  • Vet de vormpjes (of muffintray) in met bakspray
  • Leg plakjes deeg in de vormpjes, leg er een stukje bakpapier in en vul met bakbonen
  • Bak de deegbakjes 12-18 minuten blind
  • Laat de bakjes op een rooster afkoelen

Frambozenroom:

  • Mix 50 gram frambozen samen met 50 gram ongeklopte slagroom tot een glad geheel
  • Klop de overige ongeklopte slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf. Voeg de frambozenroom toe en klop opnieuw tot dat de room goed stijf is
  • Schep de room over in een spuitzak

Afwerking:

  • Spuit de frambozenroom in de deegbakjes
  • Decoreer naar eigen inzicht met verse frambozen en muntblaadjes

Bewaren: De bodems kunnen van tevoren gebakken en bewaard worden in een gesloten doos voor maximaal een week

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.