Recepten / Bakken / Frambozen petitfours

Frambozen petitfours

12 personen

€ 8,38 per recept / € 0,70 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 Bakvormpjes 5cm Ø of mini muffintray 5cm Ø met 12 gaatjes
  • Uitstekertje 8 cm Ø
  • Keukenmachine / mengmachine
  • Bakspray Dr. Oetker Professional
  • Bakpapier
  • Bakbonen
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 13mm Ø

Deegbakjes:

  • 1 plak Koopmans Professioneel harde wenerdeeg

Frambozenroom:

  • 50 g frambozen (kan ook diepvries)
  • 50 ml + 350 ml slagroom
  • 16 g Dr. Oetker Professional slagroomversteviger
  • 16 g Dr. OetkerProfessional vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker

Decoratie/afwerking:

  • Verse frambozen
  • Verse muntblaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden (electrische oven), 190 graden (heteluchtoven)

Deegbakjes:

  • Laat het deeg op een snijplank licht ontdooien. Steek met de steker 12 rondjes uit het deeg
  • Vet de vormpjes (of muffintray) in met bakspray
  • Leg plakjes deeg in de vormpjes, leg er een stukje bakpapier in en vul met bakbonen
  • Bak de deegbakjes 12-18 minuten blind
  • Laat de bakjes op een rooster afkoelen

Frambozenroom:

  • Mix 50 gram frambozen samen met 50 gram ongeklopte slagroom tot een glad geheel
  • Klop de overige ongeklopte slagroom samen met de slagroomversteviger, vanillesuiker en suiker stijf. Voeg de frambozenroom toe en klop opnieuw tot dat de room goed stijf is
  • Schep de room over in een spuitzak

Afwerking:

  • Spuit de frambozenroom in de deegbakjes
  • Decoreer naar eigen inzicht met verse frambozen en muntblaadjes

Bewaren: De bodems kunnen van tevoren gebakken en bewaard worden in een gesloten doos voor maximaal een week

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.