Recepten / Bakken / Hartvormige appeltaartjes

Hartvormige appeltaartjes

10 personen

Liefde gaat door de maag.

€ 5,24 per recept / € 0,52 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 10 Hartvormige springvormpjes
  • Vetvrij papier / bakpapier
  • Weegschaal
  • Grote RVS kom
  • Snijplank
  • Appelboor
  • Koksmes

Bodem: 

  • 350 g Koopmans Professioneel kristal patentbloem
  • 180 g basterdsuiker
  • 30 g Dr. Oetker Professional vanillesuiker 
  • 250 g roomboter
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout

Vulling: 

  • 3 flinke appels (of 4 kleinere) gesneden in kleine blokjes
  • 10 g rozijnen (geweld)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel Dr. Oetker Professional vanillesuiker 
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel Dr. Oetker Professional custardpoeder 
  • 1 ei (losgeklopt)

Decoratie: 

  • 150 gram abrikozenjam  

Tip!

  • Als het deeg erg plakt tijdens het kneden, voeg dan wat bloem toe.
  • Gebruik je de vulling niet direct, dan laat de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m. het vocht.  

Bereidingswijze

Werkwijze bodem: 

  • Doe alle ingrediënten in een grote RVS kom
  • Kneed een mooie soepele bal
  • Laat het deeg rusten in de koeling

Werkwijze vulling: 

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes (of appels schoon bestellen bij de groenteboer)
  • Meng in een kom de appelblokjes, kaneel, rozijnen, basterdsuiker, vanillesuiker en het custardpoeder

Appeltaart bereiden: 

  • Vet de vormpjes in met Bakspray (Dr. Oetker)
  • Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte
  • Steek de bodempjes uit het uitgerolde plak deeg
  • Pak een reep uitgerold deeg en bekleed daar de randen mee
  • Prik met een vork of een mes een aantal gaatjes in de rand en de bodem
  • Vul de taarten met de appelvulling
  • Leg op de bovenkant van het taartje reepjes deeg in klassiek raster
  • Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei
  • Afbakken op 175 ºC ca. 15-18 minuten op een rooster iets onder het midden

Afwerking: 

  • Verwarm de abrikozenjam in een steelpan met een klein beetje water
  • Smeer de taartjes in met abrikozenjam wanneer ze direct uit de oven komen. Ga uit van ½ el jam per taartje

Bovenstaand recept is een recept van Marja Meerwijk van PannenkoekVilla Hartenlust.


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.