Recepten / Bakken / Kwarktaart tricolore

Kwarktaart tricolore

12 personen

Een mooie smaakcombinatie van passievrucht, pistache en Pina Colada 

€ 8,50 per recept / € 0,70 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 12 stroken inleg Bopine PVC folie van 5,5 x 22 cm
  • 12 gebaksringen ø 6,5 cm

Kruimelbodem: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 70 g boter

Kwarktaartvulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel 
  • 400 ml lauw water
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 40 g Pistachecompound (bijv. Dawn)
  • 60 g Passievrucht compound
  • 20 g Pina Colada (Monet)
  • 20 g Yuzu
  • 5 g vers gehakte munt  

Tip!

  • Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
  • Plaats voor strakke lagen de gebakjes na iedere laag even in de vriezer alvorens de volgende laag op te spuiten.  

Bereidingswijze

Kruimelbodem: 

  • Plaats de gebakringen op een met plasticfolie belegd (dien)blad. Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken Bopine PVC folie
  • Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan
  • Plaats het blad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast

Kwarktaartvulling: 

  • Doe het lauwe water en de kwarktaartmix in een mengkom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 1 minuut tot een luchtige massa
  • Verdeel de kwarktaartvulling in 3 kommen (3 x 400 g)
  • Hak de munt fijn.
  • Kom 1: Meng de vulling met 20 gram Pina colada en 20 gram Yuzu en de gehakte munt toe
  • Kom 2: Meng de vulling met 40 gram pistachecompound.
  • Kom 3: Meng de vulling met 60 gram passievruchtcompound
  • Doe de drie vullingen in drie verschillende spuitzakken.
  • Begin te vullen met de Pina colada vulling, dan de pistache vulling en bovenop de passievrucht vulling
  • Laat de gebakjes tenminste 2½ uur opstijven in de koeling
  • Garnering & decoratie naar eigen inzicht

Bewaren: Dit recept kan uitstekend in bulk voorbereid worden en kan tot een maand lang ingevroren worden bewaard. Trek voor het ontdooien ongeveer 3 uur uit en bewaar niet langer dan 3 dagen in de koeling. 

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.