Recepten / Bakken / Kwarktaart tricolore

Kwarktaart tricolore

12 personen

Een mooie smaakcombinatie van passievrucht, pistache en Pina Colada 

€ 8,50 per recept / € 0,70 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 12 stroken inleg Bopine PVC folie van 5,5 x 22 cm
  • 12 gebaksringen ø 6,5 cm

Kruimelbodem: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 70 g boter

Kwarktaartvulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart Naturel 
  • 400 ml lauw water
  • 500 g magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 40 g Pistachecompound (bijv. Dawn)
  • 60 g Passievrucht compound
  • 20 g Pina Colada (Monet)
  • 20 g Yuzu
  • 5 g vers gehakte munt  

Tip!

  • Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
  • Plaats voor strakke lagen de gebakjes na iedere laag even in de vriezer alvorens de volgende laag op te spuiten.  

Bereidingswijze

Kruimelbodem: 

  • Plaats de gebakringen op een met plasticfolie belegd (dien)blad. Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken Bopine PVC folie
  • Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan
  • Plaats het blad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast

Kwarktaartvulling: 

  • Doe het lauwe water en de kwarktaartmix in een mengkom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 1 minuut tot een luchtige massa
  • Verdeel de kwarktaartvulling in 3 kommen (3 x 400 g)
  • Hak de munt fijn.
  • Kom 1: Meng de vulling met 20 gram Pina colada en 20 gram Yuzu en de gehakte munt toe
  • Kom 2: Meng de vulling met 40 gram pistachecompound.
  • Kom 3: Meng de vulling met 60 gram passievruchtcompound
  • Doe de drie vullingen in drie verschillende spuitzakken.
  • Begin te vullen met de Pina colada vulling, dan de pistache vulling en bovenop de passievrucht vulling
  • Laat de gebakjes tenminste 2½ uur opstijven in de koeling
  • Garnering & decoratie naar eigen inzicht

Bewaren: Dit recept kan uitstekend in bulk voorbereid worden en kan tot een maand lang ingevroren worden bewaard. Trek voor het ontdooien ongeveer 3 uur uit en bewaar niet langer dan 3 dagen in de koeling. 

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.