Recepten / Bakken / Limoen Tartelette met merengue

Limoen Tartelette met merengue

12 personen

Brosse bodem met frisse vulling.

€ 11,65 per recept / € 0,95 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 taartvormpjes Ø 10 cm
  • Vetvrijpapier/bakpapier
  • Rijst of bonen voor blind bakken
  • Bakspray Dr. Oetker Professional
  • Kookthermometer
  • Brander

Tarteletjes:

  • 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Limoencreme:

  • 4 limoenen (180 ml sap en rasp)
  • 3 citroenen (180 ml sap)
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 90 g zachte boter

Merengue:

  • 100 ml eiwit
  • 40 g poedersuiker
  • 85 ml water
  • 165 g poedersuiker

Bereidingswijze

Tarteletjes:

  • Vet de vormen in met bakspray en bekleed met het Harde Wenerdeeg
  • Prik de bodem met een vork
  • Leg vetvrij papier/bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen en bak deze blind voor 20 min. op 160 graden
  • Haal de rijst/bonen en het vetvrije papier er af en bak nog ca. 5 min op 160 graden tot de bodem mooi bruin en gaar is
  • Laat afkoelen

Limoencreme:

  • Doe de suiker in een pan en voeg de limoenrasp toe
  • Pers de citroenen en de limoenen uit en voeg het sap toe aan de suiker
  • Voeg de eieren toe en roer goed
  • Breng al roerend aan de kook op zacht vuur tot de crème dikker wordt
  • Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen
  • Als de crème lauw is, de zachte boter toevoegen, goed roeren en laten afkoelen

Merengue:

  • Klop in de mengmachine de eiwitten stijf, voeg 40 g poedersuiker toe en blijf kloppen tot ook de gekookte suiker klaar is
  • Doe 165 g poedersuiker met 85 ml water in een pan en kook tot een siroop
  • Laat koken tot 116 °C (thermometer)
  • Giet voorzichtig de siroop bij de eiwitten en klop nog op de hoge stand voor 3 minuten
  • Doe de merengue in een spuitzak met een spuitmondje naar eigen keuze

Afwerking limoentaartjes:

  • Leg de tarteletjes op een bakplaat en vul ze met de limoencrème
  • Gaar de tarteletjes nog 20 minuten in de oven op 130°C
  • Laat afkoelen Spuit de Italiaanse merengue op de tarteletjes en brand af met de brander

Bewaren:

  • De tarteletjes kunnen zonder merengue 2 dagen bewaard worden in de koeling en wanneer het tarteletje al gevuld is kan dit nog maar 1 dag
  • De complete afgebrande taartjes kunnen ingevroren worden voor ca. 1 maand. Regenereer deze op dag van gebruik nog 6 minuten op 160 graden. Let op: het ontdooien duurt ongeveer 2 uur

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.