Recepten / Bakken / Limoen Tartelette met merengue

Limoen Tartelette met merengue

12 personen

Brosse bodem met frisse vulling.

€ 11,65 per recept / € 0,95 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 taartvormpjes Ø 10 cm
  • Vetvrijpapier/bakpapier
  • Rijst of bonen voor blind bakken
  • Bakspray Dr. Oetker Professional
  • Kookthermometer
  • Brander

Tarteletjes:

  • 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Limoencreme:

  • 4 limoenen (180 ml sap en rasp)
  • 3 citroenen (180 ml sap)
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 90 g zachte boter

Merengue:

  • 100 ml eiwit
  • 40 g poedersuiker
  • 85 ml water
  • 165 g poedersuiker

Bereidingswijze

Tarteletjes:

  • Vet de vormen in met bakspray en bekleed met het Harde Wenerdeeg
  • Prik de bodem met een vork
  • Leg vetvrij papier/bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen en bak deze blind voor 20 min. op 160 graden
  • Haal de rijst/bonen en het vetvrije papier er af en bak nog ca. 5 min op 160 graden tot de bodem mooi bruin en gaar is
  • Laat afkoelen

Limoencreme:

  • Doe de suiker in een pan en voeg de limoenrasp toe
  • Pers de citroenen en de limoenen uit en voeg het sap toe aan de suiker
  • Voeg de eieren toe en roer goed
  • Breng al roerend aan de kook op zacht vuur tot de crème dikker wordt
  • Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen
  • Als de crème lauw is, de zachte boter toevoegen, goed roeren en laten afkoelen

Merengue:

  • Klop in de mengmachine de eiwitten stijf, voeg 40 g poedersuiker toe en blijf kloppen tot ook de gekookte suiker klaar is
  • Doe 165 g poedersuiker met 85 ml water in een pan en kook tot een siroop
  • Laat koken tot 116 °C (thermometer)
  • Giet voorzichtig de siroop bij de eiwitten en klop nog op de hoge stand voor 3 minuten
  • Doe de merengue in een spuitzak met een spuitmondje naar eigen keuze

Afwerking limoentaartjes:

  • Leg de tarteletjes op een bakplaat en vul ze met de limoencrème
  • Gaar de tarteletjes nog 20 minuten in de oven op 130°C
  • Laat afkoelen Spuit de Italiaanse merengue op de tarteletjes en brand af met de brander

Bewaren:

  • De tarteletjes kunnen zonder merengue 2 dagen bewaard worden in de koeling en wanneer het tarteletje al gevuld is kan dit nog maar 1 dag
  • De complete afgebrande taartjes kunnen ingevroren worden voor ca. 1 maand. Regenereer deze op dag van gebruik nog 6 minuten op 160 graden. Let op: het ontdooien duurt ongeveer 2 uur

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.