Recepten / Bakken / Monchoutaart met kaneelappeltjes en rum rozijnen

Monchoutaart met kaneelappeltjes en rum rozijnen

12 personen

Met kaneelappeltjes en rum rozijnen

€ 9,85 per recept / € 0,82 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigheden:

  • Bakpapier
  • Springvorm 24 cm
  • Keukenmachine
  • Mixer

Kruimelbodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 75 g roomboter

Appel-kaneel laag:

  • 3 Elstars, in kleine stukjes gesneden
  • 1 el roomboter
  • 2 el rietsuiker
  • 75 g Sultana's (rozijnen), 1 uur geweld in wat verwarmde bruine rum
  • 1 el kaneel

Monchou laag: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
  • 125 ml water op kamertemperatuur
  • 200 g Monchou op kamertemperatuur
  • 250 ml koude slagroom
  • 1 Dr. Oetker Professional Vanillestokje (merg)

Karamel: 

  • 100 g pecannoten
  • 100 g witte fijne kristalsuiker  

Tip!

Gebruik i.p.v. 250 gram kruimelbodemmix 250 gram fijngehakte speculaasjes.

Bereidingswijze

Taartbodem: 

  • Bedek de springvormbodem met een velletje bakpapier en vet de rand van de springvorm in
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
  • Zet de vorm ca. 10 min. in de koelkast

Appel-kaneel laag: 

  • Smelt de boter in een koekenpan
  • Voeg de gesneden appel toe en strooi de suiker er overheen. Bak de appelstukjes op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is
  • Strooi de gewelde Sultana's en de kaneel er over en roer alles een paar keer goed door. Laat iets afkoelen
  • Haal de taartbodem uit de koeling en verdeel de gebakken appel hier gelijkmatig over
  • Zet de bodem direct weer terug in de koeling en laat in ca. 30 min. goed afkoelen

Monchou laag: 

  • Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
  • Voeg het water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa. Haal de taart/appelbodem uit de koeling. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast

Pecan-karamel noten: 

  • Strooi de helft van de suiker in een pan en zet deze op midelhoog vuur
  • Laat de suiker smelten (niet roeren). Strooi, als alle suiker is gesmolten, de rest erbij. Laat dit smelten tot een goudbruine karamel
  • Haal de pan van het vuur en voeg de noten toe
  • Roer door de karamel
  • Giet het mengsel over op een stuk bakpapier, spreid het met een lepel wat uit en laat helemaal afkoelen
  • Breek in stukken en garneer de taart ermee vlak voor het serveren

Bewaren: De monchoutaart kan een maand lang ingevroren bewaard worden, zorg dat je genoeg tijd neemt om de taart te ontdooien, dit duurt namelijk ongeveer 3 uur. Duurt invriezen en ontdooien te lang? Dan kan de monchou taart altijd 3 dagen in de koeling bewaart worden.


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.