Recepten / Bakken / Naked layer taart

Naked layer taart

10-12 personen

€19,87 per recept / 1,66 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 3 taartvormen / 22cm Ø
  • 3 mengkommen
  • Keukenmachine / mengmachine
  • Bakspray Dr. Oetker Professional
  • Taartkarton

Biscuit/kapsel:

  • 900 g Dr. Oetker Professional Biscuitmix
  • 15 eieren
  • 150 ml water

Laagjes:

  • Vanille biscuit: 2 tl vanille-extract
  • Roze biscuit: 0,5 el kleurstof Karmijn rood Royal Steensma / 0,5 tl bosaardbei aroma Solubarome
  • Chocolade biscuit: 2 el cacaopoeder / 1 tl vanille-extract / 200 g pure chocolade, gesmolten (au bain-marie), licht afgekoeld

Aardbeien botercrème:

  • 440 g boter, in blokjes
  • 600 g poedersuiker
  • 250 g aardbeien, gehalveerd

Decoratie/afwerking:

  • Vers zomerfruit: aardbeien, frambozen, aalbesjes, eetbare bloemen zoals viooltjes etc.  

Tip!

De kosten van deze taart zijn gebaseerd op de prijs van vers fruit in de zomer. Maak je de taart in een ander seizoen dan zullen de kosten hoger zijn! Gebruik dan alternatieve fruitsoorten die wel goed verkrijgbaar zijn.   

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 160 graden (heteluchtoven)

Werkwijze biscuit/kapsel:

  • Mix de biscuitmix, eieren en het water in een keukenmachine op de laagste stand goed door elkaar
  • Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 8 minuten tot een luchtig beslag
  • Verdeel het beslag in gelijke delen over 3 mengkommen

Werkwijze laagjes:

  • Vanille biscuit: voeg in de eerste mengkom het vanille-extract toe en klop deze even door
  • Roze biscuit: voeg in de tweede mengkom het bosaardbeien aroma toe en klop deze even door
  • Voeg de rode kleurstof toe en klop opnieuw goed door
  • Chocolade biscuit: voeg in de derde kom cacaopoeder en vanille-extract toe en klop deze even door
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en klop opnieuw goed door
  • Vet 3 springvormen in
  • Verdeel het beslag voor de drie laagjes over de springvorm en bak het biscuit in 35-40 minuten gaar
  • Laat het biscuit in de vorm afkoelen, verwijder na 10 minuten de rand en de bodem van de springvorm
  • Laat het biscuit op een rooster afkoelen voor verdere bereiding

Werkwijze aardbeien botercrème:

  • Mix de koude roomboter op een gemiddelde snelheid in 10 minuten romig
  • Spatel de poedersuiker en aardbeien door de boter
  • Klop wanneer alle poedersuiker goed is opgenomen de botercrème op een lage snelheid tot een mooie en gladde crème

Afwerking: 

  • Snijd de bovenkant van alle biscuitlagen mooi gelijk en halveer daarna alle biscuitlagen in 2 gelijke delen
  • Leg een laag vanille biscuit op een taartkarton. Besmeer met een laagje botercrème en leg er een aardbeien biscuitlaag op. Besmeer opnieuw met een laagje botercrème en leg de chocoladelaag er op. Herhaal in omgekeerde volgorde de stappen tot de laatste biscuitlaag (vanille) en besmeer ook deze met een laagje botercrème
  • Decoreer de taart naar eigen inzicht met aardbeien, frambozen, aalbesjes en eetbare bloemen

Bewaren: De taart kan 4 dagen in de koeling bewaard worden of 1 maand zonder zomerfruit in de diepvries  

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.