Recepten / Bakken / New York Cheesecake

New York Cheesecake

8-10 personen

Heerlijke cheesecake met witte chocolade en passiefruit.

€ 18,07 per recept / € 1,81 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 1 taartvorm / 24 cm Ø
  • Keukenmachine / mengmachine
  • Bakpapier
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Bodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 70 g boter (ongezouten)

Chocolade laag: 

  • 400 g witte chocolade

Vulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
  • 400 g roomkaas op kamertemperatuur (bijv. Monchou)
  • 250 ml crème fraîche
  • 240 g eieren (M)
  • 65 g passievruchtpulp (ongeveer 3 passievruchten)
  • 120 ml passievruchtpuree

Decoratie/afwerking: 

  • 65 g passievruchtpulp van 3 passievruchten
  • 60 g chocolade decoratie: witte chocoladekrullen
  • Chocolade decoratie: witte chocolade pencils
  • Eetbare bloemen: gele viooltjes, bloemblaadjes van oranje/rode anjers  

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 120 graden (elektrische oven) / 110 graden (heteluchtoven)

Werkwijze bodem: 

  • Vet de bakvorm in met bakspray
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier
  • Smelt de boter in een pan
  • Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de kruimelmix en druk dit stevig aan
  • Zet ca. 10 minuten in de koeling

Werkwijze chocolade laag: 

  • Smelt de witte chocolade (au bain-marie)
  • Giet uit over de kruimelbodem
  • Zet ca. 20 minuten in de koeling of tot uitgehard

Cheesecake bereiden: 

  • Roer de roomkaas met een mixer op de laagste stand glad
  • Meng met de crème fraîche tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen)
  • Voeg eieren en de cheesecakemix toe en meng 1-2 minuten op de laagste stand tot een gladde massa
  • Spatel de passievruchtpulp en puree door het cheesecakemengsel
  • Giet over de kruimelbodem
  • Bak de cheesecake 50 /60 minuten af op 140 °C.
  • Laat in de bakvorm op een rooster goed afkoelen (ca. 1-2 uur) en plaats deze daarna minimaal 2-4 uur in de koeling

Afwerking: 

  • Haal de taart uit de vorm
  • Decoreer naar eigen inzicht met eetbare bloemen, witte chocoladekrullen en stukjes witte chocolade pencils

Bewaren: de cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling (zonder decoratie)


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.