Recepten / Bakken / New York Cheesecake

New York Cheesecake

8-10 personen

Heerlijke cheesecake met witte chocolade en passiefruit.

€ 18,07 per recept / € 1,81 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 1 taartvorm / 24 cm Ø
  • Keukenmachine / mengmachine
  • Bakpapier
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Bodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 70 g boter (ongezouten)

Chocolade laag: 

  • 400 g witte chocolade

Vulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Cheesecake
  • 400 g roomkaas op kamertemperatuur (bijv. Monchou)
  • 250 ml crème fraîche
  • 240 g eieren (M)
  • 65 g passievruchtpulp (ongeveer 3 passievruchten)
  • 120 ml passievruchtpuree

Decoratie/afwerking: 

  • 65 g passievruchtpulp van 3 passievruchten
  • 60 g chocolade decoratie: witte chocoladekrullen
  • Chocolade decoratie: witte chocolade pencils
  • Eetbare bloemen: gele viooltjes, bloemblaadjes van oranje/rode anjers  

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 120 graden (elektrische oven) / 110 graden (heteluchtoven)

Werkwijze bodem: 

  • Vet de bakvorm in met bakspray
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier
  • Smelt de boter in een pan
  • Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de kruimelmix en druk dit stevig aan
  • Zet ca. 10 minuten in de koeling

Werkwijze chocolade laag: 

  • Smelt de witte chocolade (au bain-marie)
  • Giet uit over de kruimelbodem
  • Zet ca. 20 minuten in de koeling of tot uitgehard

Cheesecake bereiden: 

  • Roer de roomkaas met een mixer op de laagste stand glad
  • Meng met de crème fraîche tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen)
  • Voeg eieren en de cheesecakemix toe en meng 1-2 minuten op de laagste stand tot een gladde massa
  • Spatel de passievruchtpulp en puree door het cheesecakemengsel
  • Giet over de kruimelbodem
  • Bak de cheesecake 50 /60 minuten af op 140 °C.
  • Laat in de bakvorm op een rooster goed afkoelen (ca. 1-2 uur) en plaats deze daarna minimaal 2-4 uur in de koeling

Afwerking: 

  • Haal de taart uit de vorm
  • Decoreer naar eigen inzicht met eetbare bloemen, witte chocoladekrullen en stukjes witte chocolade pencils

Bewaren: de cheesecake kan ingevroren worden voor 1 maand en is wanneer deze is afgedekt 4 dagen houdbaar in de koeling (zonder decoratie)


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.