Recepten / Bakken / No bake cheesecake met limoen

No bake cheesecake met limoen

12 personen

Door deze limoen cheesecake af te toppen met perengelei ontstaat er een mooie smaakcombinatie.

€10,44 per recept / 0,87 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Springvorm doorsnede 26 cm
  • Bopine folie / bakpapier
  • Thermometer
  • RVS kommen
  • Mixer
  • Steelpannen
  • Maatbeker
  • Weegschaal

Bodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 75 g boter (gesmolten)

Cheesecake vulling:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart 
  • 125 ml perencoulis
  • 200 g roomkaas (MonChou light)
  • 250 ml slagroom
  • 1 limoen

Gelei: 

  • 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
  • 250 ml perencoulis

Garniture:

  • Pistache  

Bereidingswijze

Taartbodem: 

  • Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie 
  • Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
  • Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
  • Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling

Cheesecake: 

  • Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
  • Rasp de schil van de limoen in een bakje
  • Pers het sap van de limoen en voeg aan de perencoulis toe met de limoen rasp
  • Voeg de limoen-perencoulis en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
  • Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling

Gelei: 

  • Breng de perencoulis aan de kook
  • Voeg de geweekte en uitgeperst gelatine toe
  • Roer goed los met een garde
  • Laat de gelei iets afkoelen
  • Giet de afgekoelde gelei op het cheesecake mengsel
  • Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling

Afwerking: 

  • Snijd de taart op de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met pistache nootjes Bewaren:
  • Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.