Recepten / Bakken / No bake cheesecake met limoen

No bake cheesecake met limoen

12 personen

Door deze limoen cheesecake af te toppen met perengelei ontstaat er een mooie smaakcombinatie.

€10,44 per recept / 0,87 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Springvorm doorsnede 26 cm
  • Bopine folie / bakpapier
  • Thermometer
  • RVS kommen
  • Mixer
  • Steelpannen
  • Maatbeker
  • Weegschaal

Bodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 75 g boter (gesmolten)

Cheesecake vulling:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart 
  • 125 ml perencoulis
  • 200 g roomkaas (MonChou light)
  • 250 ml slagroom
  • 1 limoen

Gelei: 

  • 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
  • 250 ml perencoulis

Garniture:

  • Pistache  

Bereidingswijze

Taartbodem: 

  • Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie 
  • Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
  • Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
  • Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling

Cheesecake: 

  • Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
  • Rasp de schil van de limoen in een bakje
  • Pers het sap van de limoen en voeg aan de perencoulis toe met de limoen rasp
  • Voeg de limoen-perencoulis en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
  • Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling

Gelei: 

  • Breng de perencoulis aan de kook
  • Voeg de geweekte en uitgeperst gelatine toe
  • Roer goed los met een garde
  • Laat de gelei iets afkoelen
  • Giet de afgekoelde gelei op het cheesecake mengsel
  • Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling

Afwerking: 

  • Snijd de taart op de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met pistache nootjes Bewaren:
  • Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.