Recepten / Bakken / No bake Cheesecake met vanille en aardbei

No bake Cheesecake met vanille en aardbei

12 personen

Een traktatie om te zien en eten.

€12,43 per recept / 1,04 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Springvorm doorsnede 26 cm
  • Bopine folie/bakpapier
  • Thermometer
  • RVS kommen
  • Mixer
  • Steelpannen
  • Maatbeker
  • Weegschaal

Bodem: 

  • 250 g Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
  • 75 g boter (gesmolten)

Cheesecake vulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
  • 125 ml water
  • 15 ml Dr. Oetker vanille aroma 
  • 200 g roomkaas (MonChou light)
  • 250 ml slagroom
  • 350 g aardbeien

Aardbeigelei: 

  • 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt
  • 250 ml Aardbeiencoulis

Garniture:

  • Aardbeien
  • Merengue
  • Verse munt  

Bereidingswijze

Taartbodem: 

  • Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie 
  • Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
  • Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
  • Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling

Cheesecake: 

  • Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
  • Voeg het water en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de vanille aroma toe
  • Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
  • Snijd de aardbeien door de helft
  • Schikt deze met de zijkant naar buiten tegen de taartrand aan
  • Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling

Aardbeidgelei: 

  • Breng de aardbeicoulis aan de kook
  • Voeg de gewekte en uitgeperst gelatine toe
  • Goed los roeren met een garde
  • Laat de gelei iets afkoelen
  • Giet de afgekoelde gelei op de cheesecake mengsel
  • Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling

Afwerking: 

  • Snijd de taart naar de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met gedroogde merengue, verse aardbeien en munt

Bewaren: Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaard worden


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.