Recepten / Bakken / No bake citroen cheesecake

No bake citroen cheesecake

12 personen

Met sinaasappel gelei.

€15,24 per recept / 1,27 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Springvorm doorsnede 26 cm
  • Bopine folie/bakpapier
  • Thermometer
  • RVS kommen
  • Mixer
  • Steelpannen
  • Maatbeker
  • Weegschaal

Bodem:

  • 250 g Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodemmix 
  • 75 g boter (gesmolten)

Cheesecake vulling:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart 
  • 125 ml water
  • 3 ml yuzu sap 20 jaar
  • 200 g roomkaas (MonChou light)
  • 250 ml slagroom

Gelei: 

  • 6 blaadjes Dr. Oetker Professional Gelatine (in koud water geweekt)
  • 250 ml sinaasappelcoulis

Garniture: 

  • Hazelnoot krokant
  • Suiker viooltjes  

Bereidingswijze

Taartbodem: 

  • Bedek de springvormbodem met bakpapier of plastic folie 
  • Bekleed de rand van de taartring met bopine folie of bakpapier
  • Roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes-boterkruim en druk dit stevig aan
  • Zet de vorm ca. 10 min. in de koeling

Cheesecake: 

  • Klop in de keukenmachine de roomkaas glad
  • Voeg het water en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
  • Voeg de yuzu toe
  • Voeg de ongeklopte slagroom aan het taartmengsel toe en klop dit met middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
  • Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koeling

Werkwijze sinaasappelgelei:

  • Breng de sinaasappelcoulis aan de kook
  • Voeg de gewekte en uitgeperst gelatine toe
  • Goed los roeren met een garde 
  • Laat de gelei iets afkoelen
  • Giet de afgekoelde gelei op de cheesecake mengsel
  • Zet de taart minimaal 4 uren in de koeling

Afwerking:

  • Snijd de taart naar de gewenste maat en decoreer naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met hazelnootkrokant en gedroogde viooltjes

Bewaren: Cheesecake kan een maand lang, zonder gelei en decoratie, ingevroren worden. Ontdooien duurt ongeveer 4 uur. Naast het invriezen kan de cheesecake ook drie dagen in de koeling bewaart worden.


* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.