Recepten / Bakken / Basis taartbodem met framboos

Basis taartbodem met framboos

8 personen

Van de basis taartbodem maken we hier een simpele, maar oogstrelende frambozentaart met een vulling van banketbakkersroom. Laat je creativiteit los en varieer met de vulling en topping. 

€ 11,68 per recept / € 1,46 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 1 taartvorm Ø 20 cm 
  • Vetvrijpapier / bakpapier
  • Rijst of bonen voor blind bakken
  • Bakspray Dr. Oetker Professional

Taartbodem:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Banketbakkersroom:

  • 2,5 dl melk
  • 2 eidooiers
  • 25 g patentbloem Koopmans
  • 35 g suiker
  • 1 st Dr. Oetker Professional vanillestokje
  • 20 ml Grand Marnier (optioneel)  

Decoratie:

  • 350 g verse frambozen

Bereidingswijze

Taartbodem:

  • Vet de vorm in met bakspray en bekleed met het Harde Wenerdeeg.
  • Prik de bodem met een vork.
  • Leg vetvrij papier/bakpapier in de vorm, vul met rijst of bonen en bak deze blind voor 15 min. op 160 graden.
  • Haal de rijst/bonen en het vetvrije papier er af en bak nog ca. 5 min op 160 graden tot de bodem mooi bruin en gaar is.

Banketbakkersroom:

  • Snij de vanillestokjes doormidden en haal het merg eruit
  • Breng de melk aan de kook met het merg van de vanillestokjes
  • Klop de eidooiers met suiker tot een witte massa en voeg de bloem toe
  • Voeg een beetje warme melk bij de ei-massa en doe alles terug in de pan
  • Laat al roerend met een garde garen op zacht vuur; ongeveer 3 min
  • Voeg de Grand Marnier toe  

Afwerking frambozentaart:

  • Vul de bodem met de banketbakkersroom en schik de frambozen erop
  • Decoreren naar eigen inzicht

Bewaren:

Het Harde Wenerdeeg kan in een gesloten doos 5 dagen bewaard worden, maar kan ook na het bakken een maand lang ingevroren worden (zonder vulling). Bak deze op dag van gebruik nog 6 minuten op 160 graden voor een superkrokant resultaat. Serveer de taart bij voorkeur op de dag van vullen. De taart is zonder vulling twee dagen in de koeling te bewaren en met vulling kan de taart één dag in de koeling blijven staan.

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.