Recepten / Bakken / Tartelette zoute karamel en ganache

Tartelette zoute karamel en ganache

12 personen

De perfecte combinatie van zoute karamel en chocolade.

€ 12,25 per recept / € 1,05 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 tartelet vormpjes Ø 10 cm
  • Dr. Oetker Professional Bakspray
  • Vetvrij papier/bakpapier

Tartelet:

  • 2 plakken Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg (pak à 10 plakken)

Zoute Karamel:

  • 300 g suikerklontjes
  • 1,5 dl mineraal water
  • 150 g gezouten boter
  • 2,5 dl slagroom
  • 5 g zout Chocolade

Ganache:

  • 250 g chocolade 75% cacao
  • 2,5 dl slagroom
  • 30 g glucose/blanke stroop

Bereidingswijze

Tarteletjes:

  • Vet de vormpjes in met bakspray en bekleed de vormpjes met het Harde Wenerdeeg
  • Prik de bodem met een vork
  • Leg vetvrij papier/bakpapier in de vormpjes, vul met rijst en bak deze blind voor 15 min op 160 graden
  • Haal de rijst en vetvrij papier er af en bak nog 6/8 min op 160 graden

Ganache:

  • Breng de slagroom aan de kook met de glucose/blanke stroop
  • Doe de chocolade in een kom en giet de slagroom (85 ºC) op de chocolade
  • Laat even staan en roer vervolgens de chocolade en de slagroom tot een homogene massa
  • Laat de ganache afkoelen tot 37 ºC en giet de ganache op de tartelletjes

Zoute Karamel:

  • Maak een mooie karamel met de suiker en het water, zonder te roeren 
  • Blus af met de slagroom. Laat iets afkoelen
  • Voeg roerend de zachte boter en het zout toe
  • Verwarm de zoute karamel weer tot vloeibaar en vul de tarteletjes 3/4. Laat afkoelen
  • Giet de ganache op de zoute karamel en decoreer naar eigen inzicht

Bewaren:

  • Wanneer je de tartelette in de koeling wil bewaren kan dit 3 dagen met ganache en 2 dagen zonder ganache
  • Wanneer je de tartelette van zoute karamel hebt gemaakt kun je deze zonder ganache nog een maand bevroren bewaren. Let op: het ontdooien zal ongeveer 3 uur duren, dus neem hier de tijd voor

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.