Recepten / Bakken / Vegan sinaasappel Cheesecake

Vegan sinaasappel Cheesecake

12 personen

Is er onder jouw gasten ook steeds meer vraag naar vegan producten? Door eindeloos te variëren met smaken kun jij ieder seizoen een heerlijke huisgemaakte taart op jouw menukaart zetten, die óók geschikt is voor Vegans waardoor jouw personeel geen “nee” meer hoeft te zeggen. Blijf variëren en maak ook eens een Vegan Mokka Cheesecake, Vegan Chocolade Banaan Cheesecake of Vegan Naturel Cheesecake.

€ 9,44 per recept(zonder garnituur) / € 0,79 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigheden: 

  • Bakpapier
  • Springvorm 24 cm
  • Keukenmachine
  • Dr. Oetker Profesional Bakspray

Kruimelbodem: 

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 70 g plantaardige margarine

Vulling: 

  • 200 g Dr. Oetker Mix voor Cheesecakemix
  • 750 g sojayoghurt
  • 35 g No egg met 150 ml water
  • 5 ml sinaasappel extract (1 theelepel)

Sinaasappelgel:

  • 3 dl sinaasappelpuree/coulis
  • 1 dl water
  • 100 gram suiker
  • 3 g agar  

Tip!

  • De Vegan "cheesecake taart" kan 3 à 4 dagen bewaard worden afgedekt in de koeling.
  • De Vegan "Cheesecake taart" is niet diepvries bestendig wegens zijn natuurlijke bindkracht
  • No Egg is een 100% plantaardige ei-vervanger. Het gebruik van de poeder is eenvoudig en is te gebruiken met de volgende verhoudingen: 1 ei = 1 tl No Egg en 2 el water. Het equivalent van 3 eiwitten = 2 tl No Egg en 1 El vloeistof.  

Bereidingswijze

Voorbereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 120°C
  • Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Professional Bakspray
  • Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier

Bereiding kruimelbodem: 

  • Smelt de margarine in een pan
  • Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten margarine
  • Plaats de bakvorm ca. 10 minuten in de koeling

Cheesecake vulling: 

  • Doe de mix, de yoghurt en de no egg met het water in de keukenmachine
  • Voeg het sinaasappel extract toe en laat nog eventjes draaien in de keukenmachine
  • Haal de bakvorm uit de koeling en giet de massa in de springvorm
  • Bak de cheesecake in 80 minuten gaar
  • Laat daarna de cheesecake 2 uur afkoelen in de koeling

Sinaasappelgel: 

  • Breng sinaasappelpuree, water en suiker met de agar agar aan de kook
  • Laat afkoelen

Afwerking: 

  • Giet de sinaasappelgel op de cheesecake en garneer naar eigen inzicht met fijn gesneden kumquats, eetbare viooltjes, verse sinaasappel partjes en Atsina cress
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.