Recepten / Bakken / Zomerfruit crumble

Zomerfruit crumble

40 personen

Het recept zomerfruit crumble is hier onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: cheesecake zomerfruit slice, aardbeienroom soesje en zomerfruit crumble. Ook heel goed enkel als zomerfruit crumble te serveren.

€ 10,06 per recept / € 0,25 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm
  • Keukenmachine

Bodem:

  • 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Crumble:

  • 250 g stukjes bevroren Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg

Vulling:

  • 800 g diepvries bosvruchten: bramen, blauwe bessen en frambozen mix (ontdooid)
  • 80 g Langnese Honing
  • 120 g Dr. Oetker Professional Custardpoeder  

Tip!

  • Als de crumble te zacht wordt in de keukenmachine, zet hem dan even terug in de vriezer.
  • Zet de afgebakken zomerfruit taart in de vriezer om strakke blokjes te kunnen snijden.
  • Je kunt de taart 1 maand in de vriezer bewaren. Snijd/portioneer de taart voor het invriezen. In de koeling is deze taart 3 dagen houdbaar (afgedekt).
  • Gebruik je de vulling niet direct, laat dan de vulling uitlekken in een vergiet of zeef i.v.m. het vocht.  

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC (elektrische oven), 160 ºC (hetelucht oven)

Werkwijze bodem:

  • Prik kleine gaatjes in het deeg met een vork en leg het deeg in de bakvorm
  • Bak het deeg gedurende 20 minuten af en laat het deeg daarna afkoelen

Werkwijze crumble: 

  • Doe stukjes bevroren deeg in een keukenmachine en hak dit tot een crumble
  • Zet de crumble terug in de vriezer tot gebruik

Werkwijze vulling bereiden:

  • Laat het ontdooide fruit goed uitlekken in een vergiet of zeef
  • Meng het fruit met de honing en custardpoeder
  • Vul de vorm met de vulling en druk dit een beetje aan
  • Bestrooi de bovenkant met de crumble
  • Bak het geheel circa 50-60 minuten en laat de zomerfruit crumble daarna afkoelen

Afwerking zomerfruit crumble:

  • Haal de taart uit de vorm
  • Laat de taart eerst goed afkoelen (evt. licht invriezen)
  • Snijd de taart in kleine blokjes van 3,5 cm x 3,5 cm
  • Garneer met blauwe bessen

Afwerking alle componenten samen:

  • Serveer de 3 elementen op 1 bord
  • Garneer de verschillende onderdelen eventueel met blauwe bessen

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.