Recepten / Dessert / All About Citrus

All About Citrus

36 personen

Limoen Panna Cotta, citroen mousse en mandarijn gelei

€ 15,74 per recept / € 0,44 p.p.* (Zonder topping)

Ingrediënten / Benodigdheden

Limoen Panna Cotta:

  • 195 g Alsa Panna Cotta mix
  • 7,5 dl halfvolle melk
  • 7,5 dl slagroom
  • 5 ml limoen aroma (1 theelepel)

Mandarijn gelei: 

  • 3,5 dl mandarijnpuree
  • 60 g suiker
  • 6,6 g gelatine Dr. Oetker Professional (2 bladen)

Citroenmousse: 

  • 160 g Alsa Citroen mix
  • 4 dl melk

Garnering suggestie: 

  • Zeste van citroen en limoen
  • Verse munt
  • Citroen melisse
  • Gekonfijte citrus schil

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Limoen Panna Cotta:

  • Breng de melk en room aan de kook
  • Voeg de Panna Cotta mix toe en breng opnieuw aan de kook
  • Voeg de limoen aroma toe
  • Laat afkoelen tot 35 graden
  • Vul de glazen vullen tot 1/3 deel van het glas
  • Laat 10-15 minuten stijven in de koeling

Mandarijn gelei:

  • Week de gelatine in koud water
  • Warm de mandarijnpuree met de suiker op
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de puree
  • Laat afkoelen

Citroenmousse:

  • Meng de Alsa Citroen mix met de melk
  • Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze

Opbouw van de glazen: 

  • Doe een laag mandarijn gelei (koud) op de gestijfde Limoen Panna Cotta met behulp van een sausdispenser of maatbeker
  • Laat de gelei stijf worden
  • Spuit de citroenmousse op de mandarijn gelei, houd ruimte over voor garnering

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.