Recepten / Dessert / Bosaardbei-mousse

Bosaardbei-mousse

30 personen

Maak van deze uitstekende en betaalbare basis mousse een culinaire verrassing voor jouw gast.

€ 18,18 per recept / € 0,61 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 30 glazen of vormpjes
  • 150 ml 1 keukenmachine / mengmachine
  • Spuitzak RVS kom
  • Bopine folie of bakpapier
  • Spuitmondje ø 1 cm

Ingrediënten:

  • 1 zakje Alsa aardbeienmousse mix
  • 4 g bosaardbei essence (4 tl)
  • 1 l halfvolle melk

Gemarineerde aardbeien:

  • 2 kg aardbeien
  • 30 ml Modena Aceto
  • 2 dl Alsa frambozensaus (afwerking)

Tip!

Het dessert kan maximaal 48 uren afgedekt met folie in de koeling bewaard worden.

Bereidingswijze

Bosaardbei mousse:

  • Roer met een garde in de mengkom de aardbeien mix met de bosaardbei essence en de melk
  • Klop de mousse gedurende 2-3 minuten op de middelste stand
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm ø

Gemarineerde aardbeien:

  • Snijd de aardbeien in stukjes
  • Meng de aceto door de aardbeien
  • Doe de aardbeien in een ring met bopine folie, spuit de bosaardbeimousse erover en strijk glad
  • Plaats het dessert minimaal 1 uur in de koelkast alvorens te serveren

Spongecake:

  • Maak de bosaardbei spongecake: zie recept Huisgemaakte Taart Op De Kaart.

Afwerking:

  • Maak streepjes van de frambozensaus
  • Doe het dessert op een bord, haal de vormpjes en bopine folie eraf
  • Decoreer met de spongecake en eventueel met munt of cress

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.