Recepten / Dessert / Chocolade koffiemousse tompouce

Chocolade koffiemousse tompouce

12 personen

Het recept chocolade koffiemousse tompouce is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: chocolade taartpuntje, karamelijs koeksandwiches en chocolade koffiemousse tompouce.

Maar deze tompouce kan uitraard ook los als klein nagerecht geserveerd worden.

€4,92 per recept / € 0,41 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Siliconen matjes
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 11 mm

Bodem en laagjes:

  • 1 plak bladerdeeg, licht ontdooid

Mousse:

  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Chocolademousse
  • 5 dl melk
  • 30ml espresso/20 ml koffie extract

Topping:

  • 60 g witte chocolade krullen/spaghetti  

Bereidingswijze

Voorbereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven), 180 graden (heteluchtoven)

Werkwijze tompouceplakjes: 

  • Prik gaatjes in het deeg tegen het opbollen
  • Maak een insnede in het bladerdeeg van rechthoeken van 10cm x 5cm (24 plakjes uit 1 plak deeg). Let op! Alleen insnijden en niet geheel doorsnijden. Dit zorgt ervoor dat je na het bakken strak kunt snijden
  • Leg het bladerdeeg tussen twee siliconenmatjes en zet het bladerdeeg in de terug koeling of vriezer voor 20 minuten
  • Bak het bladerdeeg in 10 – 15 minuten goudbruin
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
  • Snijd de afgebakken rechthoeken door

Chocolade koffie mousse: 

  • Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Voeg 1 kopje espresso of koffie extract toe, meng goed door de chocolademousse
  • Zet ca. 15 minuten in de koelkast om iets op te stijven

Afwerking chocolade tompouce: 

  • Spuit toefjes chocolademousse op een tompouceplakje. Leg er een volgend laagje bovenop en spuit opnieuw toefjes chocolademousse
  • Garneer met witte chocolade krullen/spaghetti

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.