Recepten / Dessert / Cinnamon Pears

Cinnamon Pears

36 personen

Kaneel crème met stoofpeertjes

€ 8,29 per recept / € 0,24 p.p.* (Zonder topping)

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

Kaneel crème:

  • 195 g Alsa Crème Brûlée mix
  • 7,5 dl halfvolle melk
  • 7,5 dl slagroom
  • 8 g kaneelpoeder

Stoofperen:

  • 360 g stoofperen in siroop

Stoofperengelei:

  • 3 dl stoofperen siroop
  • 6,6 g gelatine (2 bladen)

Speculaas:

  • 120 g speculaas

Garnering suggestie:

  • Partjes gekookte stoofperen
  • Speculaaskoek met kaneelpoeder 

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Kaneel crème:

  • Breng de melk en room samen met de kaneelpoeder aan de kook
  • Voeg de Crème Brûlée mix toe en breng opnieuw aan de kook
  • Laat afkoelen tot 35 graden

Stoofperen:

  • Snijd de gekookte stoofperen in grove stukken

Stoofperengelei:

  • Week de gelatine in koud water
  • Warm de stoofperen siroop op
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de siroop
  • Laat afkoelen

Opbouw van de glazen:

  • Vul de glazen met de stukjes stoofperen
  • Vul vervolgens met de Kaneel crème, houd ruimte over voor garnering
  • Laat opstijven in de koeling
  • Giet een laagje Stoofperen gelei op de Kaneel crème

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.