Recepten / Dessert / Citroencreatie

Citroencreatie

10 personen

Citroencreatie met meringue en citroen sorbetijs

€ 6,09 per receptuur / € 0,61 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

  • 100 g Alsa Citroenmousse mix
  • 1/4 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg
  • 2,5 dl halfvolle melk
  • 100 g eiwitten (3 stuks)
  • 100 g suiker
  • Zout
  • Citroen sorbetijs  

Tip!

Stapje eenvoudiger: dit dessert kan ook geserveerd worden zonder ijs 

Bereidingswijze

Deeg

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg het deeg op de bakplaat en prik het deeg met een vork of korstdeegrol
  • Snij het deeg in vierkant van cm 11 cm x 3 cm (niet doorsnijden)
  • Bak het deeg af op 160 °C totdat deze mooi bruin en knapperig is
  • Haal het deeg uit de oven en snijd de rechthoeken door als het deeg nog warm is
  • Laat het afkoelen

Citroenmousse

  • Meng de citroenmousse mix met de melk
  • Klop 2 minuten op lage snelheid en vervolgens 5 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een glad spuitmondje

Opbouw citroencreatie

  • Spuit de citroenmousse op het deeg
  • Plaats de taartjes gedurende 2 uur in de koelkast

Eiwitten

  • Ontvet de mengkom met citroensap, afspoelen met warm water, drogen met keukenpapier
  • Doe de eiwitten met een scheutje zout in de mengkom
  • Klop de eiwitten ongeveer 2 minuten op midden snelheid
  • Voeg langzaam de suiker toe en blijf kloppen 5/8 minuten totdat de schuim stijf is (vogelbek)
  • Doe de meringue in een spuitzak met een kartel spuitmondje
  • Haal de taartjes uit de koeling en spuit de meringue op de citroenmousse
  • Kleur de meringue met een brander
  • Leg de taartjes op bord en scherp het citroenijs erbij

Garnering suggestie

  • Rode bessen
  • Citroen zest  

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.