Recepten / Dessert / Crème Catalana

Crème Catalana

10 personen

Dit karakteristiek nagerecht uit de Spaanse regio Catalonië is op basis van een crème-laag.

€ 6,59 per recept / €0,66 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

  • 1 l Alsa Vanille saus
  • 40 g Koopmans Professioneel Maizena
  • 40 ml water
  • 2 g kaneelpoeder
  • 100 g rietsuiker
  • Rasp van een halve sinaasappel  

Tip!

Nog eenvoudiger: Garneer met Alsa topping smaak Karamel Zeezout i.p.v. suiker karamelliseren.

Bereidingswijze

  • Rasp de sinaasappel en voeg samen met het kaneelpoeder aan de vanillesaus toe
  • Laat 20 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken
  • Schenk de vanillesaus in een pan en warm het op tot 70 graden
  • Los de maïzena op met het water
  • Voeg langzaam de opgeloste maïzena toe aan de vanillesaus
  • Breng tegen de kook aan tot de saus dikker wordt
  • Roer de crème met een garde tot een gladde massa
  • Giet de crème direct in crème brûlée bakjes
  • Laat de crème minimaal 2 uur stijven in de koeling

Afwerken dessert

  • Bestrooi de Crème Catalana vlak voor serveren met rietsuiker en karamelliseer de suiker  

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.