Recepten / Dessert / Crumble dessert

Crumble dessert

10

€ 4,30 per recept zonder fruit/€ 0,43 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigheden:

  • 10 weckpotjes (160/200 ml)
  • Keukenmachine
  • Mixer
  • Spuitzak/spuitmondje 1 cm Ø

Crumble: 

  • 125 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 45 g roomboter
  • 150 g speculaas

Monchou laag: 

  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
  • 125 ml kaneel-steranijs water op kamertemperatuur
  • 200 g Monchou op kamertemperatuur
  • 250 ml koude slagroom
  • 300 g verse frambozen of verse aardbeien  

Tip!

Gebruik evt. aardbeien of kersen uit blik i.p.v. verse frambozen. 

Bereidingswijze

Crumble:

  • Draai in de keuken machine de speculaas koekjes middel-fijn
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
  • Voeg de gemalen speculaas koekjes door de kruimelbodemmix

Monchou: 

  • Breng 250 ml water aan de kook met 1 steranijs en 1 kaneelstokje laat dit zacht inkoken tot 125 ml
  • Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
  • Voeg het kaneel-steranijs water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
  • Doe de Monchou in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø

Afwerking dessert: 

  • Doe een laag speculaas crumble in de weckpotjes
  • Spuit een laag kaneel-steranijs monchou op de crumble
  • Druk 3 à 4 frambozen in de Monchou
  • Doe weer een laag crumble en weer een laag Monchou in de potjes
  • Garneer met 1 framboos op de top

Bewaren: De gevulde weckpotjes kunnen maximaal 2 dagen in de koeling bewaard worden  

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.