Recepten / Dessert / Crumble dessert

Crumble dessert

10

€ 4,30 per recept zonder fruit/€ 0,43 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigheden:

  • 10 weckpotjes (160/200 ml)
  • Keukenmachine
  • Mixer
  • Spuitzak/spuitmondje 1 cm Ø

Crumble: 

  • 125 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 45 g roomboter
  • 150 g speculaas

Monchou laag: 

  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 200 g Dr. Oetker Professional Mix voor Monchoutaart
  • 125 ml kaneel-steranijs water op kamertemperatuur
  • 200 g Monchou op kamertemperatuur
  • 250 ml koude slagroom
  • 300 g verse frambozen of verse aardbeien  

Tip!

Gebruik evt. aardbeien of kersen uit blik i.p.v. verse frambozen. 

Bereidingswijze

Crumble:

  • Draai in de keuken machine de speculaas koekjes middel-fijn
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de kruimelbodemmix erdoor
  • Voeg de gemalen speculaas koekjes door de kruimelbodemmix

Monchou: 

  • Breng 250 ml water aan de kook met 1 steranijs en 1 kaneelstokje laat dit zacht inkoken tot 125 ml
  • Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop in een kom de Monchou met de mixer glad
  • Voeg het kaneel-steranijs water en de taartmix toe en klop op de middelste stand tot een egale massa
  • Voeg de opgeklopte slagroom en de vanille aan het taartmengsel toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa
  • Doe de Monchou in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø

Afwerking dessert: 

  • Doe een laag speculaas crumble in de weckpotjes
  • Spuit een laag kaneel-steranijs monchou op de crumble
  • Druk 3 à 4 frambozen in de Monchou
  • Doe weer een laag crumble en weer een laag Monchou in de potjes
  • Garneer met 1 framboos op de top

Bewaren: De gevulde weckpotjes kunnen maximaal 2 dagen in de koeling bewaard worden  

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.