Recepten / Dessert / Dessert bonbons

Dessert bonbons

12 personen

Dessert bonbons gevuld met chocolademousse.

€ 9,85 per recept / € 0,80 p.p*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • 2 flexibele siliconen vormen Ø 6 cm (12 stuks per mat) of ijsknijper Ø 6 cm (zie tips)
  • Keukenmachine/mengmachine
  • Kookthermometer
  • Staafmixer

Harde wener koekjes: 

  • 1 plak Koopmans Professioneel Harde Wenerdeeg Chocolademousse
  • 200 g Dr. Oetker Professional Mousse au Chocolat
  • 5 dl melk
  • 45 ml Amaretto (optioneel)

Glazuur chocolade puur: 

  • 150 g glucose
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 75 g water
  • 150 g pure chocolade (bijv. Callebaut)
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine Dr.Oetker Professional (geweekt)

Glazuur chocolade wit/geel: 

  • 150 g glucose
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 75g water
  • 150g witte chocolade (bijv. Callebaut)
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 5 blaadjes gelatine Dr. Oetker Professional (geweekt)
  • 8 ml gele kleurstof  

Tip!

  • Methode zonder siliconen vormen: laat de chocolademousse 30 minuten opstijven in de vriezer. Maak 24 bolletjes chocolademousse met de ijsknijper en leg ze op de afgebakken harde wener koekjes. Plaats de bonbons minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Het is ook mogelijk de bonbons met een harde glazuur te overgieten. Smelt hiervoor 100 g pure chocolade au bain-marie met 50 g geklaarde boter en giet deze over de ingevroren bonbons. Gebruik voor het glazuur van witte chocolade 100 g chocolade en 20 gram druivenpitolie.
  • Varieer makkelijk op dit receptuur door andere smaken mousse of likeur te kiezen. Zonder alcohol? Kies dan een koffie siroop als alternatieve smaakmaker.  

Bereidingswijze

Harde Wener koekjes: 

  • Prik het deeg in met een vork
  • Steek 24 plakjes uit het harde wenerdeeg met een stekker van Ø 6 cm
  • Leg ze op een bakplaat. Afbakken 20 minuten op 160 °C

Chocolademousse: 

  • Doe de chocolademix in de mengkom
  • Voeg de melk toe en roer glad
  • Klop met de mengmachine op de middelste stand voor 3 minuten. Voeg evt. de amaretto toe
  • Doe de chocolademousse in een spuitzak en vul de siliconen matten
  • Leg de afgebakken harde wener koekjes er op
  • Plaats minimaal 2 uur in de vriezer

Glazuur puur:

  • Doe de chocolade, gecondenseerde melk en de geweekte gelatine in een kom
  • Doe de glucose, suiker en water in een pan en kook tot 100 graden (thermometer)
  • Giet de gekookte suiker op het chocolade mengsel en roer goed los
  • Maak het glazuur gladder met behulp van de staafmixer maar let op dat er niet te veel luchtbellen onstaan

Glazuur wit: 

  • Herhaal het recept 'glazuur pure chocolade' en voeg gele kleurstof toe

Afwerking:

  • Haal de chocolade bonbons uit de vriezer. Leg ze op een rooster met een plateau eronder 
  • Breng de glazuren tot een temperatuur tussen 30 en 35 graden en giet over de bonbons (geel en bruin). Het glazuur blijft zacht!
  • Bewaar de bonbons in de koeling
  • Decoreren & garneren naar eigen inzicht

Bewaren: De bonbons kunnen na glaceren 1 dag bewaard worden in de koeling of voor het glaceren 1 maand in de vriezer. Deze dessert bonbons zijn na het invriezen binnen 5 minuten ontdooit.

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.