Recepten / Dessert / Duo Panna Cotta

Duo Panna Cotta

10 personen

Vanille en chocolade Panna Cotta, American pancake en chocoladesaus.

€ 9,35 per receptuur / € 0,94 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigsheden:

  • 10 rvs gebaksringen 7 cm Ø
  • 1 stekker van 3 cm Ø
  • Pvc-folie (of stroken bakpapier)

Ingrediënten:

  • 130 g Alsa Panna Cotta mix
  • 2,5 dl Alsa Chocoladesaus
  • 10 Koopmans Professioneel American pancakes
  • 5 dl halfvolle melk
  • 2,5 dl liter room
  • 120 g chocolade puur 70%
  • 1 tl vanille aroma (3 g)
  • Poedersuiker

Tip!

Voeg een bolletje ijs aan het dessert toe.

Bereidingswijze

  • Kook de melk en de room op en voeg de Panna Cotta mix toe, goed losroeren en aan de kook brengen
  • Haal van het vuur
  • Verdeel de Panna Cotta in twee delen
  • Voeg de chocolade in stukjes toe aan een deel en laat het oplossen, vervolgens glad roeren
  • Voeg de vanille aroma in het andere deel
  • Laat afkoelen tot 25 graden
  • Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
  • Plaats de ringen op een plateau
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met pvc-folie
  • Vul de ringen tot de helft met de vanille Panna Cotta
  • Laat het stijf worden in de koeling
  • Giet daarna de chocolade Panna Cotta en plaats gedurende 2 uur in de koelkast

Afwerking dessert

  • Haal de Panna Cotta uit de ringen, verwijder de pvc-folie en plaats op een bord
  • Steek met een stekker van 3cm Ø, 3 rondjes uit een American pancake
  • Strooi met een kleine zeef poedersuiker over de pancakes rondjes
  • Verdeel de American pancake bij de Panna Cotta
  • Decoreer met de chocoladesaus

Garnering suggestie

  • Chocoladekrullen
  • Poedersuiker  

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.