Recepten / Dessert / Go Nuts With Coffee

Go Nuts With Coffee

36 personen

Hazelnoot Panna cotta met koffiegelei en koffie vanillemousse.

€ 16,69 per recept / € 0,44 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

Hazelnoot Panna Cotta:

  • 195 g Alsa Panna Cotta mix
  • 7,5 dl halfvolle melk
  • 7,5 dl slagroom
  • 5 ml hazelnoot aroma (1 theelepel)

Koffie gelei:

  • 3 dl verse espresso
  • 60 g suiker
  • 6,6 g gelatine Dr. Oetker Professional (2 bladen)

Vanille-koffie mousse:

  • 142 g Alsa Vanillemousse mix
  • 2 dl verse espresso
  • 100 g suiker
  • 2 dl water

Garnering suggestie:

  • Hazelnoot krokant

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Hazelnoot Panna Cotta:

  • Breng de melk en room aan de kook
  • Voeg de Panna Cotta mix toe en breng opnieuw aan de kook
  • Voeg het hazelnoot aroma toe
  • Laat deze afkoelen tot 35 graden
  • Vul de glazen tot 1/3 deel van het glas
  • Laat 10-15 minuten stijven in de koeling

Koffie gelei:

  • Week de gelatine in koud water
  • Maak 3 dl espresso en voeg de suiker toe
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg deze toe aan de espresso
  • Laat afkoelen

Vanille-koffie mousse:

  • Maak 2 dl espresso en voeg de suiker toe
  • Laat de espresso afkoelen
  • Meng de Alsa Vanille mix met de espresso en het water
  • Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze

Opbouw van de glazen:

  • Doe een laag Koffie gelei (koud) op de gestijfde Hazelnoot Panna Cotta met behulp van een sausdispenser of maatbeker
  • Laat de gelei stijf worden
  • Spuit de Vanille-koffie mousse op de Koffie gelei, houd ruimte over onder de rand voor garnering

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.