Recepten / Dessert / Ile Flottante

Ile Flottante

10 personen

Een Franse klassieker gemaakt van eiwitschuim in een vanillesaus.

€ 8,47 per recept / €0,85 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 10 kartonnen bekertjes 100 ml

Ingrediënten:

  • 1 l Alsa Vanille Saus
  • 2 dl Alsa topping smaak Karamel Zeezout
  • 200 g eiwit (6 stuks)
  • 200 g suiker
  • Zout
  • Olie 

Tip!

De meringues kunnen ook gegaard worden 1 minuut op 180 Watt, of gebruik kant en klaar meringues.

Bereidingswijze

  • Ontvet een mengkom met citroensap, spoel af met warm water, en droog met keukenpapier
  • Doe de eiwitten met een snufje zout in de mengkom
  • Klop de eiwitten ongeveer 2 minuten op middelhoge snelheid
  • Voeg langzaam de suiker toe en blijf 5-8 minuten kloppen, totdat de schuim stijf is (vogelbek)
  • Vet de kartonnen bekertjes met een kwast in met olie
  • Vul de kartonnen bekertjes met de meringue en strijk glad met een paletmes
  • Plaats maximaal 4 kartonnen bekertjes tegelijk in de magnetron
  • Gaar de eiwitten 12-20 seconden op 900 watt (Ze moeten oprijzen)
  • Stort de meringue op een rooster met bakpapier, en laat koelen

Afwerking dessert

  • Schenk de vanillesaus in diep bord of schaal
  • Plaats een meringue in het midden
  • Garneer met de karamel zeezout topping  

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.