Recepten / Dessert / Karamel cheesecake

Karamel cheesecake

12 personen

Karamel cheesecake met karamel zeezout

€ 23,91 per receptuur / € 1,99 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 12 rvs gebaksringen 7 cm Ø
  • 12 stroken bakpapier van 5,5 x 23 cm


Ingrediënten:

  • 2,5 dl Alsa topping smaak Karamel Zeezout topping
  • 200 g Dr. Oetker Professional mix voor Kruimelbodem
  • 450 g Dr. Oetker Professional mix voor Cheesecake
  • 70 g boter
  • 800 g roomkaas (bijv. MonChou)
  • 500 g crème fraîche
  • 8 eieren
  • 80 g karamel pasta  




Bereidingswijze

  • Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
  • Plaats de ringen op een plateau
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
  • Smelt de boter in een pan
  • Neem de pan van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de ringen gelijkmatig met de kruimelbodemix en druk dit stevig aan met een lepel
  • Zet de ringen ca. 10 minuten in de koelkast
  • Meng de crème fraîche en de roomkaas tot een homogene (gladde) massa
  • Roer de eieren met cheesecake mix in een kom en voeg toe aan de roomcompositie
  • Voeg de karamel pasta door de vulling
  • Stort het mengsel boven op de bodem en bak de taarten 40/50 minuten af op 140 °C
  • Laat de cheesecake afkoelen
  • Haal de cheesecake uit ringen en plaats op een bord
  • Besprenkel de karamel zeezout topping over de cheesecake

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.